Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

IMG_0022

Jedlo  bravcove gulky v paradajkovej omacke  sa da realizovat viacerymi sposobmi. Ja som sa dala touto cestou…resp. takym malym talianskym chodnickom.

Cas pripravy Čas prípravy:
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  12 guliek ako pingongova lopticka

Suroviny:

Na gulky :

400g bravcove maso (povodne som si myslela, ze som kupovala miesane, ale gulky mi pustili vela stavy a urobili sa velmi rychle, tak predpokladam, ze to bolo ciste bravcove )
1 mensia cervena cibula
2 struciky cesnaku
1 vajce
viazanicka petrzlenovej vnate
plytka lyzicka soli
cerstvo mlete korenie
pol lyzicky mlety koriandrovy prasok

Na omacku :

2 lyzice olej
1 Pl hladka muka
1 Pl mleta sladka paprika
6 strucikov cesnak
1 krabicka pasirovane paradajky
10 ceresnovych paradajok
2 lyzice cukor
1 CL mleta skorica
1  CL mlety koriander
trochu soli
hrst bazalkovych listkov

IMG_0014

Postup

K mletemu masu pridame rozslahane vajce. Prelisujeme k nemu cesnak, pridame nadrobno nasekanu cibulu a petrzlenovu vnat. Vsypeme  koreniny a zacneme poriadne miesat. Miesame,  kym sa nam vsetko nespoji a drzi pokope.
Vlhkymi rukami robime gulky, velke ako pinpongova lopticka. Gulky robim skor mensie ako vacsie, jednak sa rychlejsie urobia a jednak sa to pohodlnejsie je.

IMG_0015

Do pekacika dame papier na pecenie a poukladame gulky. Ja som ich postriekala olejom v rozsprasovaci…velmi jemnou sprskou. Ak nemate rozprasovac, tak len na dno kvapnite lyzicku oleja a rozotrite po papiery.

IMG_0016

Damie piect do vyhriatej rury na 200 stupnov. Po 20 minutach mozeme gulky otocit…ja som robila len jednu porciu, takze som ich mala malo, preto som ich otacala, ale keby som ich mala plny plech, tak by som sa na to pravdepodobne vykaslala.
Nechame ich dopiect este cca 30 az 35 minut…ja som ich mala hotove, neviem ako to pecie u Vas.

IMG_0017

Vypek som pouzila pri priprave omacky.

Takze do kastrolika dame 2 az 3 lyzice oleja. Orestujeme na nom naplatkovany , ocisteny cesnak, kym nezavonia. Zasypeme ho mukou a miesame, pridame salku horucej vody a dobre preslahame.
Pridame mletu papriku

IMG_0018

a vypek z guliek, ja som pridala este aj horucu vodu a znovu vsetko preslahame.

IMG_0019

Vlejeme stavu z pasirovanych paradajok, ceresnove paradajky. Osladime, osolime. Pridame skoricu, mlety koriander. Ja som dala este pol salky horucej vody a priviedla som k varu.  Dala som pod pokrievku bublat , stisila som zdroj tepla…..cas som nesledovala, ale povedzme 15 minut….na tom najslabsom zdroji tepla.

Omacka je husta, plavaju v nej rozvarene paradajky a je bajecna. Urcite nezabudnite na tu skoricu, kludne aj dve lyzicky…ja som este veru prisypala. Ak chcete sladsiu dosladte, ak slansiu dosolte.

IMG_0024

Na zaver nasekajte do nej bazalkove listky a premiesajte.

 

IMG_0023

 

 

Názor na “Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

  1. Spätné upozornenie: Žemľové dušičkové strašidielko pre Dorku. | Míniny recepty

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.