Cestoviny s praženou cibuľkou a kyslou uhorkou

IMG_0091

Granadir mars, granatiersky pochod, granadir….bozie jedlo  starych mam. Milujem ho…ale podla neviem akeho vyskumu sa zistilo, ze drviva vacsina muzov toto jedlo neznasa…moj muz sa radi medzi drvivu vacsinu. Nechapem. Raz ked som sa stravovala podla zasad delenej stravy, som si urobila granadir bez zemiakov a s malickom tuku. Stavnatost som si urobila pomocou uhorkovej vody a nakrajala som si uhorku priamo do cestovin. No moj muz sa nesiel toho dojest…a ked som to urobila pre neho s vela tukom a cibulou…no myslela som, ze zje aj mna…tak som zaradila tuto okliestenu verziu granadiru do nasho jedalnicka.

Cas pripravy Čas prípravy:  20 minut
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  2  velke porcie, alebo 3 zenske

Suroviny:

300 g cestoviny
1 naozaj velka cibula, alebo dve mensie
hrba kyslych uhoriek
1 velka lyzica mletej papriky
1 zarovnana lyzica susena majoranka
100 ml olej

IMG_0080

Postup

Cibulu ocistime a nasekame nadrobno. V hnceku rozohrejeme olej a cibulu uprazime do zlata. Cibulu nevyberame,  zdroj tepla vypneme a nechame olej trochu vychladnut.

IMG_0081

Cestoviny uvarime v slanej vode podla navodu na obale.

Uhorky nasekame nadrobno

IMG_0082

Uvarene cestoviny scedime, posypeme ich susenou majorankou a vsypeme ku nim nasekane uhorky.

Do trosku chladnejsieho oleja v hrnceku vsypeme mletu papriku. Ja mam uhorky nakladane s feferonkou, takze su stiplave, ale keby som mala len obycajne, tak by som dala k tomu oleju aj papriku stiplavu.

IMG_0083

Papriku premiesame, aby sa nam *rozpustila*.

Ja do cestovin nevylejem hned vsetko. Lyzicou povyberam cibulu a postupne pridavam ochuteny tuk, tak aby sa sice cestoviny klzali, ale neboli zbytocne premastene. Ak mi olej ostane, tak ho vyuzijem normalne pri dalsom vareni.

Vsetko premiesam a nakoniec vmiesam este 2 az 3 lyzice uhorkovej stavy. To si sami podla seba dajte…ako Vam bude chutit.

No a toto je milovane jedlo mojho manzela….

IMG_0092

 

2 názory na “Cestoviny s praženou cibuľkou a kyslou uhorkou

  1. Sofie

    Noo, můj manžel miluje všechno, kde se jen mihne kyselá okurka, takže určitě vyzkouším, jak mu tohle bude šmakovat :o))). Je to moc dobrý nápad!

  2. vybusna Autor

    sofia…tak neviem ako do Tvojho, ale do mojho to pada ako do bezodnej jamy…vyskusaj a daj mi vediet….

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.