- Míniny recepty - http://chalupnikovi.com/recepty -

Hovädzie závitky plnené maslom a cibuľou

IMG_0110 [1]

Tymto jedlom si doma vzdy splhnem….

Cas pripravy Čas prípravy:  60 min + priprava
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):

Suroviny:

Hovadzie platky
Sol
Horcica
Maslo
Cibula
Hladka muka

IMG_0100 [2]

Postup

Platok hovadzieho masa rozklepeme na tenko. Ja mam stastie, taketo platky predavaju u nasho nemeckeho  masiara uz hotove.
Takze pripraveny platok posolime, potrieme horcicou a nakrajame po jeho povrchu vlocky masla. Ak mate maslo makke tak ho smelo natrite, ako na chlieb…a dobre nahrubo.
Cibulu nasekame uplne nadrobno a bohato posypeme po celej ploche. Ja som mala aj zbytky zeleneho nakladaneho korenia tak som ich tam pribalila.

IMG_0101 [3]

Zahla som okraje smerom dovnutra

IMG_0102 [4]

a zrolovala. Okraje som zabezpecila sparatkom

IMG_0103 [5]

Cielom je udrzat pocas dusenia, cibulu tam kde sme ju dali…v zavitku. S maslom nic neurobime, to sa rozpusti a pomaly bude vytekat a ochuti bajecne cibulu a omacku. V tejto chvili ma napadlo, ze by bolo skvele,  keby som tu cibulu posypala nahusto,  sekanou petrzlenovou vnatou…no nabuduce urcite vyskusam.

Hotovy zavitok zlahka obalime  v hladkej muke.

Na panvici zavitok oprazime zo vsetkych stran, do vypeku nasekame cibulu

IMG_0104 [6]

Nerestovala som dlho, pretoze nieco malo z toho masla vytieklo a nechcela som aby zhorelo…takze som rychle podliala vriacou vodou.

IMG_0109 [7]

Do omacky som primiesala lyzicku horcice (ja som robila len jednu porciu, takze ak robite porcii viac a omacky tiez bude viac…pridajte tej horcie aj lyzicu.

Dusila som pod pokrievkou na stisenom zdroji tepla asi hodinu. Podliala som prvykrat po 30 minutach. Na zaver som omacku dosolila, trochu zredukovala a ponornym mixerom vymiesala do hladka.  Podavala som s varenymi zemiakmi.

Cibula je vynikajuce ochutena maslom, masovou stavou, makkucka a stavnata.

Fakt pochutka

IMG_0112 [8]