- Míniny recepty - http://chalupnikovi.com/recepty -

Perkelt

IMG_0589 [1]

Kuraci perkelt a bravcovy perkelt [2]  su v zasade dva rovnake recepty. Odlisuju sa vlastne  len dlzkou varenia….a ja vynechavam v kuracom, drvenu rascu. Nejako mi k hydine to korenie nepasuje.

Cas pripravy Čas prípravy:  30 min + priprava
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  2 porcie

Suroviny:

2 velke kuracie stehna
1 cervena cibula
1 velka cervena paprika
1 biela paprika
1 sladsia feferonka
1 stiplava papricka
1 PL mleta sladka paprika
1 CL cerstve mlete korenie
1 CL sol
3 PL olej

IMG_0568 [3]

Postup

Kuracie stehna vykostime [4], ale kozu im nechame. Vravi sa, ze kura je najchutnejsie ked sa pripravuje spolu s kostou, Floyd v Indii hovoril, ze ani jedna Indka nevari kura bez kosti. Napriek vsetkym odporucaniam, ja kura vykostujem,  Vy sa zariadte podla seba.

Takze mame kuracie maso, ktore nakrajame na kocky. Zeleninu ocistime a pokrajame na vhodne pruzky a kusky a kocky a neviem este ake utvary oblubujete.
Do kastrola dame olej a rozohrejeme ho. Poprazime na nom dobre kuracie kusky, prazime dokladne zo vsetkych stran do zlatohneda.

Po oprazeni, maso odohrnieme do stran, do stredu dame nasekanu cibulu, papriky a feferonky.  Posolime, pokorenime

IMG_0581 [5]

vsetko premiesame a prikryjeme pokrievkou. Nechame dusit nejakych 5 minut, kym sa nam pod masom nevytvori taka stavicka. Teraz zasypeme vsetko paprikou a znovu dobre premiesame.

IMG_0583 [6]

Takto pekne obalene, ochutene maso zalejeme vriacou vodou.

IMG_0586 [7]

Prikryjeme pokrievkou a dodusime do makka. Ja som mala hotovo za 20 minut. Cas varenia nam vyrazne skracuje kvalita opecenia masa v prvej faze a podliatie vriacou vodou. Ak sa Vam omacka vydusila dolejte este trochou horucej vody a dosolte.

IMG_0588 [8]

Podavame ako vzdy s haluskami, alebo obdobnou mucnou prilohou. Ale dobre chuti aj s chlebom 🙂

IMG_0591 [9]