- Míniny recepty - http://chalupnikovi.com/recepty -

Kuracie prsia vo voňavej marináde

OLYMPUS DIGITAL CAMERA [1]

Takto upravene kuracie prsia…..ked ich pokrajame na kocky….su skvelou vlozkou do roznych zeleninovych salatov.  Alebo stavu z varenia pouzijeme ako zaklad na pripravu omacky a mame skvele hlavne jedlo, aj pre tych, co salatom neholduju.

Cas pripravy Čas prípravy:  30 min + priprava
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  2 porcie

Suroviny:

2 ks  hrubsie filety z kuracich prs bez koze
5 PL olej
Stava z jedneho citrona, alebo limety
Cerstvy rozmarin, tymian, majoran
2 ks bobkovy list
5 guliciek nove korenie
2 velke salotky, alebo 1 cervena cibula
susena salvia, oregano, cerstvo mlete korenie

IMG_0703 [2]

Postup

Olej zmiesame zo stavou z polovice limety. Kuracie filety dame do marinovacej nadoby, oblozime ich stonkami cerstvych byliniek, v ziadnom pripade nesmie chybat rozmarin. Pridame bobkovy list, nove korenie.  Ocistenut salotku (alebo 1/2 cervenej cibule) nakrajame na male kruzky. Vsetko zalejeme citronovym olejom, premiesame a nechame do druheho dna marinovat v chlade.

IMG_0705 [3]

Na druhy den vyberieme z marinady stonky byliniek (aby pri opekani zbytocne nezhoreli), marinadu prelozime do panvice. Olej rozohrejeme a kuracie filety osolime, posypeme susenymi bylinkami….ja som pouzila tieto susene preto, pretoze som nemala cerstve. Nakoniec bohato posypeme cerstvo namletym korenim. Takto ochutene prsia opecieme na citronovej marinade z obidvoch stran do zlata.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA [4]

Druhu salotku (alebo druhu polovicu cervenej cibule) nakrajame na kolieska, vlozime ku kuratu, vratime bylinky a zalejeme vriacou vodou. Nakoniec do tejto omacky vlejeme stavu z druhej polovice citrona, alebo limety.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA [5]

Panvicu prikryjeme a dusime polhodinu.

Kuracie prsia zbytocne nedusime dlhsie ako je nutne. Vyberieme ich z omacky , nechame chvilu odpocinut a nakrajame ostrym nozom na filetky

OLYMPUS DIGITAL CAMERA [6]

Stavu pouzijeme ako zaklad na omacku…ja som si urobila orechovu  omacku, podla tohoto receptu [7].

Mozeme si urobit napr. smotanovu…vyberieme bobkovy list, nove korenie a zbytky byliniek. Do smotany rozslahame lyzicku hladkej muky a stavu zahustime a nechame prevriet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA [8]