Kuracie prsia vo voňavej marináde

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takto upravene kuracie prsia…..ked ich pokrajame na kocky….su skvelou vlozkou do roznych zeleninovych salatov.  Alebo stavu z varenia pouzijeme ako zaklad na pripravu omacky a mame skvele hlavne jedlo, aj pre tych, co salatom neholduju.

Cas pripravy Čas prípravy:  30 min + priprava
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  2 porcie

Suroviny:

2 ks  hrubsie filety z kuracich prs bez koze
5 PL olej
Stava z jedneho citrona, alebo limety
Cerstvy rozmarin, tymian, majoran
2 ks bobkovy list
5 guliciek nove korenie
2 velke salotky, alebo 1 cervena cibula
susena salvia, oregano, cerstvo mlete korenie

IMG_0703

Postup

Olej zmiesame zo stavou z polovice limety. Kuracie filety dame do marinovacej nadoby, oblozime ich stonkami cerstvych byliniek, v ziadnom pripade nesmie chybat rozmarin. Pridame bobkovy list, nove korenie.  Ocistenut salotku (alebo 1/2 cervenej cibule) nakrajame na male kruzky. Vsetko zalejeme citronovym olejom, premiesame a nechame do druheho dna marinovat v chlade.

IMG_0705

Na druhy den vyberieme z marinady stonky byliniek (aby pri opekani zbytocne nezhoreli), marinadu prelozime do panvice. Olej rozohrejeme a kuracie filety osolime, posypeme susenymi bylinkami….ja som pouzila tieto susene preto, pretoze som nemala cerstve. Nakoniec bohato posypeme cerstvo namletym korenim. Takto ochutene prsia opecieme na citronovej marinade z obidvoch stran do zlata.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Druhu salotku (alebo druhu polovicu cervenej cibule) nakrajame na kolieska, vlozime ku kuratu, vratime bylinky a zalejeme vriacou vodou. Nakoniec do tejto omacky vlejeme stavu z druhej polovice citrona, alebo limety.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Panvicu prikryjeme a dusime polhodinu.

Kuracie prsia zbytocne nedusime dlhsie ako je nutne. Vyberieme ich z omacky , nechame chvilu odpocinut a nakrajame ostrym nozom na filetky

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stavu pouzijeme ako zaklad na omacku…ja som si urobila orechovu  omacku, podla tohoto receptu.

Mozeme si urobit napr. smotanovu…vyberieme bobkovy list, nove korenie a zbytky byliniek. Do smotany rozslahame lyzicku hladkej muky a stavu zahustime a nechame prevriet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Názor na “Kuracie prsia vo voňavej marináde

  1. Spätné upozornenie: Orechová omáčka | Míniny recepty

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.