Orechová omáčka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tuto omacku robievam ked uvarim   kuracie prsia vo vonavej marinade. Je uzasna…milujem ju.  Cestoviny s orechovou omackou ako priloha, alebo samostatne jedlo  dokaze vzdy prekvapit. Najlepsie na nej su tie hrubsie kusky orechov.

Cas pripravy Čas prípravy: 30 min + priprava
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov): 2 porcie

Suroviny:

1 PL olej
1 orech masla
1 stiplava papricka
1 salotka
3 kopcovite PL mlete orechy (mozno aj viac)
hrst hrubo nasekane vlaske jadra

Ked nemame stavu z kurata vo vonavej marinade, tak potrebujeme toto

200 ml silny vyvar
1 salotka
Stavu z 1 limety
kyticka vonavych byliniek , urcite tam musi byt rozmarin
1 bobkovy list, 5 guliciek nove korenie
sol, cerstve mlete korenie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Postup

Do vriaceho vyvaru hodime bylinky, bobkovy list, nove korenie, stavu z limety a kolieska salotky. Nechame chvilku vriet a vyvar odstavime.

Dalsiu salotku znovu ocistime a nakruzkujeme. Hrsticku vlaskych jadier nahrubo posekame. Stiplavu papricku aj so semienkami jemne nasekam. Miera stiplavosti je na Vas, ale pikantnost doda tej omacke to prave caro.

V hrnceku rozohrejeme olej s maslom . Podusime  na nom salotku, hrube orechy a papricku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poduseny zaklad posypeme cerstvo mletym korenim a zalejem ho castou vyvaru. nelejme vsetko naraz. Privedieme do varu a zasypeme mletymi orechami….skusme najprv 2 PL. No a potom dolievame, alebo dosypuvame podla toho kolko omacky chceme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Omacku mozeme zjemnit aj troskou smotany, ale ja to nerobievam.  Pokial neminiete cely vyvar, tak ho dajte do mraznicky…nabuduce ako keby ste nasli.

Strasne zle sa mi fotilo, pretoze svetlo bolo cely bozi den mizerne a nebola som schopna urobit nazornu fotku. Omacka po odvareni by mala byt skor redsia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ked postoji, tak napucanim orechov naberie na hutnosti. Az po odstati omacku bud nariedte, alebo podsypte. Ja som si este pridala trochu palivej papriky.

Ako som pisala v uvode…..omacka je v mojich ociach dokonala, spolu s schwabskymi spetzlami….mnam mnam mnam… Ani len to maso k nej nepotrebujem

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Názor na “Orechová omáčka

  1. Spätné upozornenie: Kuracie prsia vo voňavej marináde | Míniny recepty

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.