Toskánske kuracie stehná

IMG_0355

 

Cele kura, kuracie stehna,  su na toto jedlo najvhodnejsie…so samostatnymi prsiami som to este nerobila. Tu som konkretne pouzila len horne kuracie stehna.

Cas pripravy Čas prípravy:  50 min + priprava
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  1 porcia

Suroviny:

2 horne kuracie stehna
2 platky citrona
4 struciky cesnaku
1 PL na kocky nakrajana prerastana slanina
1 mrkva
1koren petrzlenu
hrst malych  baby zemiacikov
tymianove vetvicky
2 platky masla
1 PL olej
sol, cerstvo mlete korenie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Postup

Kozu na mase opatrne z jednej strany uvolnime aby sa nam vytvorilo vrecko. Dva struciky cesnaku ocistime a plochou stranou cepele noza ich rozdrvime a nechame v celku.  Citron orezeme az na duzinu.. este lepsie ….zltu koru ostruhame a odlozime si do pecenia :D. Z citronu odrezeme dva tenke platky.  Do dutiny vlozime platok citrona a popuceny cesnak, osolime a posypeme cerstvo drvenym korenim.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Petrzlenovy a mrkvovy koren ocistime a nakrajame na hranolceky. Cesnak ocistime a naplatkujeme. Malicke zemiaciky mozete len vydrhnut pod tecucou vodou a nesupat ich, ale ja to tak nemam rada, takze som ich osupala.

Na dno pekacika dame roztopeny platok masla,  1 PL oleja, ocistenu zeleninu, cesnak a zemiaky. Posolime , pridame tymianove vetvicky a posypeme drvenym korenim a vymiesame, aby bolo vsetko obalene v tuku. Na tuto zeleninu polozime maso a na kazdy dame pol platku masla. Aha, zabudla som,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dame piect do vyhriatej truby…ja som piekla na 200 stupnoch cca 50 minut.  Asi po 30 minutach pecenia som kura prikryla alobalom.IMG_0353

Kurca a priloha su ochutene citronom a cesnakom a jemnou maslovou stavou.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

9 názorov na “Toskánske kuracie stehná

  1. senky

    Dnes se u nás vařilo podle Chalupníků 🙂 Upekla jsem 9 horních dílků ze stehen, poslední jsem dala mladému do krabičky na koleje. To všechno svědčí o tom, že chutnalo a moc 🙂

  2. L-ubka

    Dobrý popis, krásna prezentácia…o mto jedle platí staré osvedčené: jedlo treba pripraviť tak,aby sa uspokojili všetky zmysly. Aby som cítila vôňu a ocenila chuť,nič iné mi nezostáva,iba identický pripraviť,hoci…nechala by som sa ponúknuť:-) umyjem riad aj kuchyňu.

    1. vybusna Autor

      Tak pomocnica by sa mi v mojom sucasnom zdravotnom stave ozaj zisla , moje platnicky sa nechcu umudrit….ledva sa suchcem po kuchyni….:-)

  3. Marcela Hackerova

    Míno, krásné a určitě i chutné kuře. Udělám něco podobného, ale bohužel bez česneku. Asi by mě nebylo dobře. Vymyslím jinou fariaci.
    Přečetla jsem si o Tvých bolavých zádech. Je to hrůza, ale když mě to přepadne, vždycky si říkám, že se na to neumírá, jen to strašlivě bolí. Držím palce, aby se to uvolnilo a bolest pominula.

    1. vybusna Autor

      Rozmarynka…prave sme vecerali a chory manzel mi vravi, ze je mu strasne luto, ze nejde zajtra do prace, lebo presne vie aky by mal obed. Stehienka obrate od kosti, ryza zmiesana s vypekom a zeleninkou do maglajzu a to by mal v skatulke. Tak som mu povedala, ze mozem teda kaslat na stolovanie a kludne mu ten maglajz urobim aj na tanier…nielen do skatulky 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.