- Míniny recepty - http://chalupnikovi.com/recepty -

Toskánske kuracie stehná

IMG_0355 [1]

 

Cele kura, kuracie stehna,  su na toto jedlo najvhodnejsie…so samostatnymi prsiami som to este nerobila. Tu som konkretne pouzila len horne kuracie stehna.

Cas pripravy Čas prípravy:  50 min + priprava
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  1 porcia

Suroviny:

2 horne kuracie stehna
2 platky citrona
4 struciky cesnaku
1 PL na kocky nakrajana prerastana slanina
1 mrkva
1koren petrzlenu
hrst malych  baby zemiacikov
tymianove vetvicky
2 platky masla
1 PL olej
sol, cerstvo mlete korenie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA [2]

Postup

Kozu na mase opatrne z jednej strany uvolnime aby sa nam vytvorilo vrecko. Dva struciky cesnaku ocistime a plochou stranou cepele noza ich rozdrvime a nechame v celku.  Citron orezeme az na duzinu.. este lepsie ….zltu koru ostruhame a odlozime si do pecenia :D. Z citronu odrezeme dva tenke platky.  Do dutiny vlozime platok citrona a popuceny cesnak, osolime a posypeme cerstvo drvenym korenim.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA [3]

Petrzlenovy a mrkvovy koren ocistime a nakrajame na hranolceky. Cesnak ocistime a naplatkujeme. Malicke zemiaciky mozete len vydrhnut pod tecucou vodou a nesupat ich, ale ja to tak nemam rada, takze som ich osupala.

Na dno pekacika dame roztopeny platok masla,  1 PL oleja, ocistenu zeleninu, cesnak a zemiaky. Posolime , pridame tymianove vetvicky a posypeme drvenym korenim a vymiesame, aby bolo vsetko obalene v tuku. Na tuto zeleninu polozime maso a na kazdy dame pol platku masla. Aha, zabudla som,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA [4]

Dame piect do vyhriatej truby…ja som piekla na 200 stupnoch cca 50 minut.  Asi po 30 minutach pecenia som kura prikryla alobalom.IMG_0353 [5]

Kurca a priloha su ochutene citronom a cesnakom a jemnou maslovou stavou.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA [6]