Sliepka z polievky v tmavej omáčke zo slivkového lekváru, sliviek a jabĺk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja uvarene hovadzie, alebo hydinove maso v polievke milujem. Do polievky  si davam varit aj osupany cely zemiak, k nemu si vyberiem maso..nakorenim ho a dam si k tomu kyslu uhorku….velka fajnotka. Teraz som urobila vynimku, pretoze ma velmi zaujal sposob, ako upravovala sliepku , moja internetova kamaratka Andrejka.   Rozhodne budem opakovat aj takto upravenu sliepku, pretoze v tej omacke je naozaj skvela.

 

Cas pripravy Čas prípravy:  30 min
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  2 porcie

Suroviny:

1/2 uvarenej sliepky z polievky
pasik udenej slaniny
5 susenych sliviek
2 PL slivkovy lekvar
1 jablko
1 kavova lyzicka paliva mleta paprika
1 velky strucik cesnaku

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Postup

Uvarenu sliepku z polievky vyberieme a nechame uplne vychladnut , najlepsie do dalsieho dna.
Sliepku rozdelime na dve casti a na rozpalenom oleji ju opecieme zo strany kde je koza do zlata. Ja som mala sliepku uvarenu do uplneho makka, preto som ju velmi nechcela prevracat, aby sa mi nerozpadla. Opecenu sliepku prelozime do pekacika.

Na oleji, po opekani sliepky, rozprazime male kocky slaniny. Pridame nakrajane susene slivky, 5 guliciek noveho korenia a dve lyzice slivkoveho lekvaru. Premiesame, pridame  jablko, ktore sme zbavili jadrinca a stopky a nakrajali ho na mesiaciky.  Nakoniec sypneme cili, alebo palivu papriku a zalejeme horucou vodou. Polievku som uz nemala, keby som mala ,zaliala by som vyvarom.

Omacku vlejeme ku sliepke do pekacika.

Pekacik prikryjeme alobalom a dame na 15 minut do vyhriatej rury na 200 stupnov. Po 15 minutach alobal dame dolu a nechame sliepku zapiect na dalsich 15 minut.  Po tejto dobe by uz malo byt aj jablko makke. Mne sa zdalo , ze mam tej stavicky malo, tak som trosku este doliala a nechala este 5 minut vo vypnutej rure.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maso som kliestami vybrala a do omacky som prelisovala cesnak a dosolila. Uvarila som ryzu a kusky sliepky som preliala omackou.

Pochutili sme si.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.