Roštenky v pikantnej omáčke

IMG_0024

Cas pripravy Čas prípravy:
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  2 porcie

Suroviny:

2 platky rostenca (cca 300g)
1 cervena cibula
1 stiplava feferonka
hladka muka na obalenie
cerstvo mlete korenie
sol
3 PL olej

 

Postup

Platky masa (nenaklepane!!!!) osolime, posypeme cerstvo namletym korenim a obalime v hladkej muke.

IMG_0619

Cibulu nakrajame na kolieska a stiplavu papriku na pruzky. Ja papriku necistim od zrniecok, ale ak uznate za vhodne, tak ich odstrante.

Na panvici rozohrejeme olej a platky masa dobre opecieme z obidvoch stran.
Opecene rostenky odlozime na teple miesto a do vypeku pridame cibulu a feferonku. Orestujeme a vlozime k nim opecene maso.
Dobre podlejeme vriacou vodou, aby bolo maso takmer zakryte. Prikryjeme pokrievkou a dusime do makka. Ak treba tak pocas dusenia podlejeme.
Mala som opat skvele maso….a v priebehu 30 minut bolo maso hotove.
Na zaver som este dosolila. Mala som feferonku obzvlast pikantnu, takze som nemusela omacku nijako dochucovat napr. tabascom.

IMG_0024

6 názorov na “Roštenky v pikantnej omáčke

  1. Jitkas

    Mas to naservirovane jako pro anglickou kralovnu, ja bych se uskrovnila, nejsem tak narocna. Ovsem je to uzasne krasne, vse. Papu i nadobicko!

    1. vybusna Autor

      Vies co…..to su nase obycajne kuchynske taniere, to len v tom ostrom svetle vyzeraju ako nieco vynimocne 🙂

  2. nigina

    nádherný recept… a aj fotky nemajú chybu. a páči sa mi tá príloha… krásne je farebná. ako ju robíš? nemáš niekde k tomu recept? pls.

  3. vybusna Autor

    nigus…ved to je len ryza zmiesana so zeleninou + nasekana petrzlenova vnat. Pouzila som tam Indiansku ryzu a zeleninu mexicku. Tu zeleninu som udusil ana masle a troche paradjkovej stavy, osolila, okorenila. Vybrala som si mexicku…prave kvoli tomu, ze ako jedina ma v sebe aj cervenu papriku. No a zamiesala som ju do uvarenej ryze…plus ta petrzlenova vnat.

  4. nigina

    Aha, no mohlo mi to napadnúť… zeleninové rizoto. Len som ho nikdy nepoužila ako prílohu. No a už vôbec mi nenapadlo dať do toho vňať. Také blbinky a ako to dobre vyzerá. No cítim sa ako trubka 🙂 ale človek sa musí furt učiť. Dík :-*

    1. vybusna Autor

      Niginka….no, nebolo to celkom zeleninove rizoto. Trochu tej paradankovej onej som dala len preto, aby mi to nejako tu ryzu trochu zafarbilo. Nerobila som tu ryzu do kremova….bola sypka. Ale v podstate si urob ako sa Ti bude chciet…btw….petrzlenova vnat nasekana do horucej ryze…mnam mnam mnam…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.