Jahôdkový trpaslíci na detskú oslavu

trpaslici horny

Detska party je nieco, kde treba vela vela vela veciciek na stol, ktore pojdu do bruska. Je sezona jahod a jahody sa priamo pytaju  na stol , s vyslahanym tvarohom…skvela vec. Ja som tvaroh nemala, tak som ich urobila na ten najjednoduchsi sposob na svete a to jahody so slahackou.

Cas pripravy Čas prípravy:
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):

Suroviny:

Velke jahody
smotana na slahanie
stuzovac na slahacku
trosku roztopenej cokolady

ozdobne kosicky

Postup

Postup je velmi jednoduchy.

Vyslahame smotanu s jednym balickom vanilinoveho cukru a ked uz ma makke vlny, tak zaslahame stuzovac  a vyslahame pevnu slahacku a naplnime nou cukrarensky sacok s hviezdickovou trubickou. Odlozime si cast slahacky a naplnime nou papierovy kornutok s malym otvorom na striekanie

Jahody dokladne umyjeme a ak treba, tak im zrezeme zakladnu, aby pevne sedeli v kosicku.
V hornej tretine jahodam zrezeme *klobucik*.

Jahody uz rovno poukladame do kosickov a nastriekame im tvaricku. V tejto faze poprosite malych pomocnikov aby poukladali na hlavicku klobuciky a nastriekali im s kornutkovou slahackou, na spic ciapky,  brmbolec a ak je jahoda dost velka , aj gombiky.

Ja som mala roztopenu cokoladu, takze som do dalsieho kornutka dala trosku cokolady a Dorka dala na tvaricku aj cokoladove ocka. Ak by som nemala cokoladu, tak by som asi nakrajala susene hrozienko.

A je hotovotrpaslici dolny

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.