Bravčový guláš na červenom víne

gulas horny

Gulas som robila na karamelizovanej cibuli a preto priprava trvala dlhsie ako obycajne.

Cas pripravy Čas prípravy: 2,5 hod + priprava
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  2 porcie

Suroviny:

450g krkovicka
1 mrkva (asi 150g)
1velka cervena  cibula, alebo dve mensie
1 cl hnedy cukor
5 PL olej
250 ml lahsie cervene vino
2 plne PL paradajkovy pretlak
1 cl mleta sladka paprika
1 cl mleta stiplava paprika
cerstvo mlete korenie
1 cl mleta rasca

IMG_0258

Postup

Cibulu narezeme na pruzky a mrkvu nastruhame na velkej slzicke. Do kastrolika dame 3 pl oleja a oprazime na nom ( cca 10 minut) cibulu.  Pridame mrkvu, orestujeme spolu a podlejeme trochou vody. Dame pod pokrievku a cibulu dusime cca 30  minut. Pocas dusenia mozeme podlievat, ale len nevyhnutnym mnozstvom vody tak, aby sa cibula nepriliepala ku dnu. Za ziadnu cenu nedovolime, aby cibula prihorela. Po uduseni pridame este lyzicku cukru a vymiesame, kym sa neroztopi. Hotova cibula je hneda….ziaden strach..tak to ma vyzerat….
Maso pokrajame na kusky a v hrnci rozohrejeme olej. Maso opecieme zo vsetkych stran do tmavozlata. Pridame k nemu z kastrola cibulu aj so stavou…ak nejaka tam je

IMG_0263

Kastrol vylejeme (asi 100 ml )horucou vodou a prilejeme k masu, posypeme paprikami, korenim, rascou, osolime, pridame bobkovy list. Vsetko premiesame.

IMG_0266

Uvedieme do varu, pridame paradajkovy pretlak, vino a dame pod pokrievku. Dusime na slabom zdroji tepla,  kym nie je maso makke ako dusa. 🙂 Mne to trvalo slabe dve hodiny. Pocas dusenia som este raz doliala cervene vino.
Na zaver som este dosolila. Podavala som so zemlovymi knedlami

gulas dolny

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.