Plnené vajíčka avokádovou penou

IMG_0325

Su urcene na rychlu konzumaciu….

Cas pripravy Čas prípravy:
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  4 vajickove polovicky

Suroviny:

2 vajcia
1 avokado
1 CL husta kysla smotana
1 CL limetova stava
1 velky strucik cesnaku
sol, cerstvo mlete korenie
koriandrove listky, kruzky stiplavych papriciek na ozdobenie

IMG_0324

Postup

Vajcia uvarime na tvrdo, nechame vychladnut.
Avokado obkruzime nozom a polovicky otocime proti sebe. Oddelime a vyberieme kostku. Kostka nie je nijako spojena s duzinou, je tam len akokeby polozena, takze s jej vybratim nebudete mat absolutne ziadne tazkosti.

Vychladnute vajcia obielime a rozrezeme na dve polovice. Do avokadovej natierky pouzijeme len 1 zltok, ja som to druhe bez milosti vyhodila, vy ho upotrebte ako sa Vam paci, mozete dat do peny nakoniec obidva zltky. Ale ako pisem, ja pouzivam iba jedno.
Tvrdy zltok,  avokadovu duzinu a lyzicku kyslej smotany vymiesame do peny. Staci na to obycajna vidlicka. Ochutime ju solou, cerstvo namletym mletym korenim a zastrekneme limetovou stavou. Nakoniec prelisujeme velky strucik cesnaku.
Penou naplnime cukrarensky sacok s ozdobnou trubickou a nastriekame vnutro uvarenych bielkovych poliek.
Kopceky nazdobime  listkami koriandru a paprickami.
IMG_0326

9 názorov na “Plnené vajíčka avokádovou penou

    1. vybusna Autor

      alicok vyborne vyborne vyborne….ja avokad zboznujem….uvarila som si ruzickovy kel a k nemu avokadovu penu…uzasne dobre som sa najedla…tieto nacancane vajicka bude mat Dobry Manzel na veceru

    1. vybusna Autor

      jitka, ale fakt je taky, ze to avokado tmavne, vobec ma to nenapadlo, ked som to robila….mrzi ma to, pretoze prvu hodinu vyzerali tie vajicka bajecne, teraz uz vyzeraju…no co Ti mam co hovorit…v ziadnom pripade by som ich nedala na misu…a to ze prislo do kontaktu s kovovou trubickou, to bolo asi to najhorsie co sa tomu mohlo stat….takze…ano vyzeraju fantasticky…ale na rychlu konzumaciu….

  1. nigina

    krásne si ich urobila a naservírovala, minka. Ja robievam z avokada nátierku( dužina, krémový syr, cesnak, sol, mčk) použiť vajco mi vôbec nenapadlo. Prosím ťa, nepridala by si sem ten recept, čo spomínaš… ružičkový kel a tú penu? to je asi diéta… Musím sa priznať, že som ružičkový kel v živote nekúpila a nejedla, snáď len okrem nejakej mrazenej zmesi na polievku a práve z nej ten kel vyhadzujem. Tak mám voči nemu akúsi averziu. Myslím, že by ju bol otreba eliminovať… Maj sa pekne 🙂

    1. vybusna Autor

      niguska…ja som si urobila to avokado len tak, ze som ho vyslahala tak ako v recepte..akurat som nedala tam to zltko….uvarila som si ruzickovy kel v slanej vode…. (asi 15 az 20 minut) a zameisala som ho k tomu avokadu….a este som to viacej pokropila tou limetovou stavou. Taka gebuzina nevzhladna z toho vznikne.
      No a k tej chuti ruzickoveho kelu…pokial mas k nemu averziu, obavam sa, ze akokolvek si ho uvaris, na akykolvek sposob, tak mu uz na chut neprides. Inak robievam ho aj tak ako tu na blogu mam recept…na cerveno. Da sa urobit aj tak, ze ho uvaris, polejes vyskvarenou prerastano
      slaninou ((ach jo….), alebo polejes vytopenym maslom a posyp nasucho oprazenymi lieskovcami…takto to mam tiez strasne rada.

  2. Jitkas

    Neboj, nebudu otalet a okamzite je „strestame“. Bohuzel, avokado rychle oxiduje, ale ja je nazdobim az pred podavanim, mam dokonce i plastovou trubicku a hotovo ! Avokado miluji a toto se mi strasne libi.

  3. Jarka O.

    😀 Jiná než rychlá konzumace by u nás nehrozila. Vypadá to báječně, též patřím k milovníkům avokáda, ale ne vždy u nás mají správně zralé, takže ho kupuju jen tehdy, když jsem si jistá, že je akorát a okamžitě zpracuju.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.