Veľkonočné muffiny

mufiny zblizka

Muffinky s pomarancovou chutou mozu byt podavane v akomkolvek obdobi, ked som tam dala velkonocne motivy, tak okamzite nabrali atmosferu jari a kupacov. Pri ich peceni som prekonavala rozne prekazky a tak som casto improvizovala, nie som velmi spokojna ako vyzeraju, ale na chut su bajecne a ta pomarancova aroma sa neda ani popisat.

Cas pripravy Čas prípravy:  12 min + priprava
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov): 24 kusov mini muffiniek

Suroviny:

180 g hladka muka
1 zarovnana lyzicka kypriaci prasok do peciva
Nastruhana kora z 1 velkeho pomaranca
120 g maslo
170 g cukor
2 vajcia
125 ml sladke mlieko
Na krem :
120 g mascarpone
2 orechy maslo
60 az 80 g cukor
vanilkovy extrakt

Postup

Zmaknute maslo vyslahame do penista s cukrom, pridame k nemu vajca a mlieko.
Muku prekyprime cez sitko a zmiesame ju s praskom do peciva.
Muku zapracujeme k tekutej mase a vmiesame do nej aj pomarancovu koru.
V povodnom recepte pisalo, ze sa do cesta ma zapracovat aj nadrobno nakrajana pomarancova duzina, ktoru vypreparujeme  z blanitych obalov.
Ked som to piekla prvykrat tak som to aj tak urobila, ale konzumenti mi povedali, zeby to bolo lepsie bez nej. Ja ked som to ochutnala, tak mi to chutilo s tym uzasne. Takze taketo su dva nazory. Vy sa rozhodnite podla seba.
Teraz som by som ich tam dala, ale ako pisem v uvode, tak som prechadzala roznymi komplikaciami…Prva bola, ze ten pomaranc co som chcela pouzit, nebol pomaranc, ale grapefruit. Tie mame radi, ale naskutku som si nevedela predstavit, muffinky s grapefruitovou chutou…naviac, tieto su robene pre moje vnucata a taku horcinu by asi nepredychali… takze  som pouzila citronovu koru…no nie su zle..ale pomaranc je pomaranc.
Pripravime si male kosicky a povkladame ich do  muffinkovej formy…ja mam formu, priamo na tieto male, ale videla som  u mojej dcery v tomto recepte, ze ona ich kladla do velkej formy.

Ja som si cesto vlozila do cukrarenskeho sacku a plnila som nim kosicky. Naplnime ich nie celkom do plna…..ja som ich plnila do plna a nemala som to tak urobit.
Tu som  natrafila na dalsiu komplikaciu….z pecenia minuleho kolaca mi ostala muka a tu som pouzila do tohto cesta. Samozrejme som zabudla, ze v tej muke uz bol zapracovany prasok do peciva a tak mi tieto muffinky vybehli do homoly….no co uz.
Takze naplnene kosicky vo forme polozime este do jedneho plechu a vlozime do vyhriatej rury na 180 stupov. Pecieme cca 10 minut…ja som piekla 12…..

Pripravime si krem.
No a tu doslo k dalsej komplikacii.  Mascarpone, ktore som mala v chladnicke, bolo v tej chladnicke dlhsie, ako som predpokladala a uz bolo po zaruke. Vyzeralo normalne, ale nechcela som uz riskovat..kedze je to pre deticky. Tak som pouzila tvaroh.
Tvaroh som teda vymiesala so zmaknutym maslom, osladila som vanilinovym cukrom, pretoze moj vanilkovy extrakt  sa zahadne stratil. Do kremu som este nastruhala trochu citronovej kory. Tolko k tomu.
Nastastie ostatne uz prebehlo bez komplikacii.
Tvarohovy kremom som robila ciapocku na muffinkach a nazdobila som ich velkonocnym motivom
mufiny dolny

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.