Sladké jednohubky

IMG_0449

Tieto plnene keksiky som raz urobila uplnou nahodou a spolu s ananasovym rezom su najoblubenejsim zakuskom Dobreho Manzela……chutia aj mne a na strankach mojho blogu ich budete moct najst vo vela vela vela vela roznych obmenach. Nesmierne nam vyhovuje ich tvar a malost a torticky nam miznu v ustach rychlostou blesku. V tomto smere som sa nepodala na moju mamku, ktora zakusky a dezerty kraja vzdy podla noriem a su hrozne velke, ja skor preferujem take velkosti, ako robieva manzelova ceska maminka. Slovami mojej dobrej svagrinej….take male zgutiky.

Cas pripravy Čas prípravy:  14 min + priprava
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  50 ks torticiek

Suroviny:

250 g hladka muka
100 g praskovy cukor
1 balicek vanilinovy cukor
1 vajce
150 g makke maslo
medzi prsty sol

formicka s priemerom necele 4 cm

Na krem :
300 ml voda + 2 PL cukor
1 balicek praskoveho vanilkoveho pudingu
200 g maslo
3 PL jemny cukor
2 PL rum

Postup

Na doske velmi rychle, z uvedenych surovin, vypracujeme makke cesto. Maslo si nechajte zmaknut a nakrajajte ho na male kusky….vyrazne to skrati dobu prace.
Hotove cesto mozeme zabalit do potravinovej folie a dat zachladit na polhodinku do chladnicky, ale ja som to nerobila a hned som ho zacala valkat. Nemala som ziadne problemy.
Zapneme ruru na 180 stupnov

Cesto podsypeme a vyvalkame na cca 3 mm. Vykrajujeme kolieska a kladieme na papierom na pecenie, vystlaty plech. Odrezky znovu zmiesame a vyvalkame a vykrajujeme…….Mne vysli dva velke plechy koliesok..cca 100 kusov.
Pecieme vo vyhriatej rure cca 14 minut…..kazdra rura pecie inak, musite si to odhadnu podla tej svojej. Kolieska by nemali byt hnede ale pekne zlate. Aj ked sa Vam budu zdat makke a nedopecene, tak po vychladnuti budu pevne.

Uvarime si puding podla navodu na obale, ale len v 300 ml vody. Na vidlicku napichnite kusok masla a potrite nim horuci povrch pudingu, ten kusok masla co Vam ostane na vidlicke nechajte roztopit na pudingu a puding nechajte uplne vychladnut.
Zmaknute maslo vyslahame s cukrom a pridavame do neho po lyziciach vychladnuty puding. Ja som nedala vsetok, ostali mi asi 3 lyzice v hrnci. Ale pravda je taka, ze aj masla som mala asi menej ako tych 200 g.
Krem dame do cukrarenskeho sacku s hladkou trubickou (alebo aku mate) a plnime nim kolieska. Druhou polovicou priklopime krem a nechame ich na chvilu zatuhnut. Namacame ich zvrchu do cokoladovej polevy a nechame v chladnicke uplne ztuhnut.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.