Rebarborové lístkové taštičky

rebarborove hlavny

Rebarborovy kolac sa v nasej rodine vzdy s velkou vdakou zje.  A s kupenskym listkovym cestom….praca hrou. Do dnesneho dna som nevedela, ze ten papier, na ktorom je zvinute rozvalkane listkove cesto…to co sa kupuje v tej trubelke…tak vobec som netusila, ze to je papier na pecenie. Ja ako blazon , som to cesto vzdy z neho stahovala a prekladala na moj vlastny papier….No debil…

Cas pripravy Čas prípravy: 20 min + priprava
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  12 kuskov

Suroviny:

1 hotove rozvalkane listkove cesto v sulku (275g)
500g rebarbora
250 g krystalovy cukor (cca 300 ml)|
1 balicek vanilkoveho pudingoveho prasku

rebarbora surovina

 

Postup

Rebarborove stopky ocistime z tej vrchnej hrubej a poskodenej supky. Niekto kraja rebarboru na malicke kococky normalne nozom. No a ja som leniva a naviac je na moje ruky, rebarborova stava prilis agresivna, tak ja reberboru nekrajam . Ale na hrubo ju posekam v robote.

IMG_0417

Rebarboru prelozime do misy a zasypeme ju cukrom v mnozstve 250 g, co je asi 300 ml. Nechame postat minimalne hodinu.
Po hodine z rebarbory cez sitko zlejeme pustenu sladku stavu.  Opakom lyzice rebarboru na sitku dobre postlacajte, aby bola co najsuchsia.
IMG_0420

Stavy som mala nieco cez 300 ml….pokial budete rebarboru krajat nozom, tak jej bude pravdepodobne trosku menej…v tom pripade dolejte vodou, aby ste mali aspon tych 300 ml.
Zo sladkej stavy a pudingoveho prasku uvarte puding a nechajte ho vychladnut.

IMG_0421

Listkove cesto som rozdelila na 12 rovnako velkych stvorcov  a pokladla ich na plech, vystlatym papierom na pecenie.
Do stvorcov , ostrym spicatym nozom. vrezeme do protilahlych rohov velke rovnoramenne pismeno L. Protilahle zarezy sa nesmu, za ziadnu cenu, spojit. Zarezy mozeme robit aj radielkom, ale radielko je trochu neprehladne.

IMG_0464

Do stredu stvorcov kladieme kopku pudingu a na puding kopku rebarbory.

IMG_0463

Vonkajsi roh prelozime cez plnku a spojime ho s protilahlym vnutornym rohom.

IMG_0469

To iste urobime s protilahlym vonkajsim rohom……

IMG_0471

Snazme sa tie rohy navzajom prstami zlepit

IMG_0473

Samozrejme nemusite robit tieto tvary, stacia aj uplne trojrohe zlepene satocky.

Ruru vyhrejeme na cca 200 stupnov a pecieme do zlata 20 minut. Prvych 10 minut ruru vobec neotvarajte, aby cesto nekleslo. Kazda rura pecie inak, riadte sa tou svojou.
Na zaver mozeme pocukrovat ………my to nelubime a zjeme ich do naholo….

rebar topky

 

5 názorov na “Rebarborové lístkové taštičky

    1. vybusna Autor

      ano…maliny su s rebarborou vynikajuca kombinacia…prave vcera som piekla jeden kolac s touto kombinaciou…..mame rovnake chute…..vdaka za navstevu 😀

  1. Jitkas

    Dalsi Tvuj reberborovy skvost, to musi byt velka delikatesa, je videt, ze umis krasne tvorit, proste pekna cukrarska pracicka, jednoduse umis !!

    1. vybusna Autor

      boze jitka…..moja cukrarska praca je nedokonolasto sama….vazne to myslim…vzdy ked sa pozriem na tie roztrasene, pokrivene ruky mojej 80 rocnej mamky, ako nakraja vlastnorucne upecene zlozite rezy, tak, ze kazdy vyzera ako jeden a keby som ich vazila, tak kazdy vazi na gram presne tolko ako ten druhy…tak mam chut privinut si tie moje *vytvory* na hrud a posepkat im…nehanbite sa…my Vas aj tak zjeme…..

  2. Jitkas

    Vybusna, Ty si velice sebekriticka osoba (jedna z Tvych velkych pozizitivnich vlastnosti). Vubec nevadi, ze je nemas vsechny stejne, ja tusim tu chut a s tou „zelatinou“ jsou vynikajici. Jedla jsem je ve Svycarsku, jen mely formu kosicku, tez z listoveho testa a byla to fenomenalni dobrota, tak kusuj a nech se pochvalit.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.