- Míniny recepty - http://chalupnikovi.com/recepty -

Zabíjačková polievka

zabijackova [1]

Jednu zabijackovu tu uz mam, ale podla slov Dobreho Manzela  *tato prdelacka nie je ako ta druha prdelacka*. Tuto varievam asi radsej, pretoze ziskam uvarene bravcove maso a to je ako stvorene, po vychladnuti , nakrajat na kocky a pouzit do mojich milovanych salatov, alebo wrapov.

Cas pripravy Čas prípravy:
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  4 porcie

Suroviny:

400 g bravcova lopatka
1 cibula
100 g korenova zelenina (mrkva, zeler, petrzlen)
5 guliciek nove korenie + 5 guliciek cierne korenie
150 g jacmenne krupy
2 kopcovite  PL bravcova mast
2 krvave jelita
4 struciky cesnaku
majoranka a mlety zazvor
sol a cerstvo namlete korenie
IMG_0634 [2]

Postup

Do hrnca s osolenou vodou dame varit bravcove maso a ocistenu zeleninu. Pridame sol, gulicky korenia a varime nejake dve hodiny, kym nie je maso uplne makke. Uvarili sme fajny bravcovy vyvar, ktory zlejeme do ineho hrnca.

Kym sa nam vari bravcovy vyvar, do ineho hrnca dame rozohriat mast, pridame preplachnute krupy, premiesame a zalejeme vodou, tak aby bola priblizne tri prsty nad krupami. Vodu privedieme k varu, stisime zdroj tepla, dame pod pokrievku a varime do makka. Trva to tak 40 az 45 minut. Ochutnajte…uvidite. Moje po uvareni vyzerali takto

IMG_0633 [3]

Do scedeneho vyvaru pridame uvarene krupy, tak ako su…nepremyvame!!!!. Do vyvaru pridame jelitovy prejt (vytlaceny z crievka), majoranku, suseny zazvor a nechame prebublavat nejakych 10 minut. Respektive dovtedy, kym sa nam prejt uplne nespoji s vyvarom. Na zaver do polievky prelisujeme cesnak a podla chuti osolime a okorenime.