Mokrý čokoládový rez.

torta

Tento mucnik piekla moja dcera. Janicko mal dva roky, tak ho zvrtla na taku komornu oslavu. No ano, je taka nemaskulinna a nakoniec vsetky kvietky a lentilky vyjedla jeho sestricka. A Janicko ju nakoniec ani nejedol, pretoze ako sa zda, tak ju nema rad 🙂 Ja cokoholik nie som, ale ked som zjedla jednu lyzicku potajomky, tak som musela sem vlozit recept, pretoze chutila fantasticky. Recept vysiel v casopise F.O.O.d. niekedy roku pana, ale ona ho robila podla tejto stranky

Cas pripravy Čas prípravy:
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):   Tortova forma s priemerom 26 cm

Suroviny:

 

Na korpus :

225 g maslove susienky Club
60 g maslo
60 g posekana mliecna cokolada

Na cokoladovu napln :

180 g posekana horka cokolada
180 g maslo
4 velke vajcia
180 g trstinoy cukor
180 ml sladkej 33 percentnej smotany

Na biely krem :

500 g mascarpone
200 ml sladkej 33 percentnej smotany
2 stuzovace na slahacku
Kora a stava z 1 citrona
2 balicky vanilinoveho cukru Dr. Oetker
1 PL praskovy cukor , alebo podla chuti

Postup

 

Najprv si urobime susienkovy zaklad.
Clubky dame rozsekat do mixera, alebo ich podrvime v pevnom sacku, valcekom na cesto.
Do roztopeneho tepleho  masla vhodie nalamanu mliecnu cokoladu a nechame rozpustit. Vymiesame lyzicou do hladka a dokladne vymiesame so susienkovou drvinou.
Formu vytreme tukom a vysypeme hrubou mukou. Na dno formy rovnomerne rozlozime susienkovy zaklad a opakom lyzice uhladime.
Formu vlozime do chladnicky a nechame uplne vychladnut…..minimalne polhodinu.

Urobime si cokoladovu napln.
Maslo rozohrejeme a roztopime v nom postruhanu horcku cokoladu. Vymiesame do hladka a nechame vychladnut. Nie zatuhnut!!!!!!! , ale vychladnut.
Vajcia rucnym slahacom, alebo metlickou, dobre vyslahame s cukrom, primiesame sladku smotanu a nakoniec vychladnutu maslovu cokoladu.
Krem vylejeme na chladny susienkovy zaklad.
Dame piect na 180 stupnov cca 45 minut.
Torta je uz v podstate hotova a nechame ju postat v chlade, alebo chladnicke,  na niekolko hodin…najlepsie do druheho dna Radka ju chcela povodne obliat cokoladou, ale povrch torty sa prepadne, takze sa rozhodla pre mascarponovy krem.

korpus

 

Zo smotany, vanilinovych cukrov a stuzovacov vyslahame tuhu slahacku.
Mascarpone vymiesame s praskovym cukrom, nastruhanou zltou citronovou korou a stavou. Podla chuti este dosladzujeme…netusim kolko tam dala cukru, takze ostava len vychutnat.
Nakoniec primiesame slahacku.
Vychladnutu tortu nechame stale vo forme a natrieme na nu krem. Mala by ist znovu do chladnicky na stuhnutie …tentokrat kremu….No dostoji sa ta torta, to je fakt.
Pokial netrvate na nejakom zdobeni, vynikajucu sluzbu nam urobi husta kysla smotana, ochutena cukrom, vanilkovou aromou a jednoducho preliatou po cokoladovom povrchu.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.