Bravčové rezne v snehu

rezne hlavna

Aj ked to, podla mnozstva mojich  rcp, nevyzera, ale ja z bravcoviny nevarim casto. A pritom to v minulosti bolo uplne naopak….prve miesto v mojej davnej kuchyni malo bravcove, potom hydina a nakoniec hovadzie. Teraz je to uplne naopak……hovadzie resp. telacie….mame na stole minimalne 3x za 10 dni….az potom hydina, bezmasite a zbytok vypchavam bravcovinou. Ked to tak generalizujem, tak bravcove mame mozno raz za 3 tyzde. V BB sme uz mesiac a potrebovala som minut mraznicku, aby som urobila chladnickovu udrzbu…takyyyyy kus pliecka  som vylovila . Vylupila som z neho 4 krasne rezne a skusila som ich urobit podla rcp z kucharky *Recepty starej mamy*. Mozem povedat ze takto urobene rezne mi nenormalne chutili, fakt neviem, ci je to tym, ze som bravcove rezne nejedla minimalne pol roka, alebo to bolo sposobom pripravy.  Su narocnejsie na mnozstvo vajec. Po vyprazeni  su rezne nejako napufkanejsie, su ako vankusik a vyzeraju ako urobene v cesticku, ale pritom maju na skuse taky chrumkavy vyraz. Naozaj boli skvele.

Cas pripravy Čas prípravy:
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):

Suroviny:

Bravcove rezne…ja som mala z pliecka, ale to je len nahoda, ja rezne robievam vacsinou z masitej krkovicky
Na 4 rezne 3 vajcia
hladka muka  + struhanka na obalenie
olej na vyprazanie
sol

Postup

Rezne naklepeme a osolime. Ja ked klepeme akekolvek maso, tak ho dava do nejakeho stareho mikrotenoveho sacku. Doska a tlcik na maso, ostanu ciste a maso neroztrhane.
Zltka oddelime od bielkov. Do bielkov dame pol malej lyzicky soli  a vyslahame tuhy sneh.
Zltka preslahame s trochou vody a pridame stipocku soli.
Do panvice dame rozohriat olej.
Rezne obalime v muke, v zltkoch a struhanke. Nakoniec,  rezne potrieme pomocou opaku lyzice, vrstvou tuheho snehu.

rezen ponoreny do snehu rezen potrety snehom

 

 

 
Vlozime do vyhriateho oleja a odokryte vyprazame najprv z jednej a potom z druhej strany, kym nie su rezne makke a zlatohnede.
Ja podavam rezne zasadne so zemiakovou prilohou, ktora sa zda najprirodzenejsia…ale viem z v niektorych castiach Slovenska podavaju rezne uplne normalne s ryzou….pre mna nieco nepredstavitelne….No a v  Peci pod Snezkou podavali vyprazane rezne s udusenou kyslou kapustou a knedlou….namojdu.
Taketo experimenty si mozno dam v restike…aby som zistila ako to chuti….ale doma jedine s maslovymi zemiacikmi , posypne sekanou petrzlenovou vnatou.
Dobry manzel si rezne frka limetovou stavou.

Názor na “Bravčové rezne v snehu

  1. Lenka

    Dobrý den, paní Míno. Včera jsem udělala podle Vás tyhle řízky – jen byly kuřecí a opravdu jsou luxusní! Nebo, jak říkával jeden malý chlapec u nás v rodině – „luskusní“ 🙂
    Zdravím Vás z Litoměřic,
    Lenka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.