- Míniny recepty - http://chalupnikovi.com/recepty -

Obyčajné pečené rebierka

rebierka hlavna [1]

Ked pridem do BB a nemam svoje plany s vnucatami, tak si dame besiedku s priatelkami Osou a Klincekom.  Sme byvale spoluziacky a pri nasich rokoch  uz nepotrebujeme pred sebou robit formu..chvalabohu. A tak kvokame a kvokame….boze to je taky dusevny reset, ze sa to neda ani vypovedat. A pijeme….a jeme…a tento proces opakujeme….Minule sme si dali pecene rebierka….okrem inych veci(:-)) …A teda to Vam poviem….to boli REBIERKA s velkym R. A bolo uzasne, ze tie rebierka neboli so ziadnym cervenym dipom…(ani nijakej inej farby), ani potierane medom, ani polievane kolou, ani kecupom.  Boli normalne pecene s rascou,  boli citit po cesnaku a jedli sa s uhorkami, chrenom a horcicou…a makkym chlebom.  A ja debil som tam vzdy jedla  salat s grilovanymi kuracimi prsiami…..trieskam si hlavu o mur…..Baby….nasledujuce repete bude ….co najskor….
No a pre porovnanie….rebra som piekla uz na viacero sposobov napr. tieto [2]…..alebo tieto [3]…..

Cas pripravy Čas prípravy:
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):

Suroviny:

Bravcove rebra
Cesnakove struciky
Mleta sladka paprika
Mleta stiplava paprika
Rozmarinovy prasok
Cela rasca
Olej

rebierka surovina [4]

Postup

Niekto rebra pecie v celku….mne sa tento sposob nepaci, takze ja pokrajam maso na male porcie. Nechala som na nich aj viac masa. Obycajne rebra orezem a nechavam na nich len to medzirebrove maso , ale tieto  som chcela ako obed, takze som potrebovala , aby boli vydatnejsie.
Prelisovala  som 5 cesnakovych strucikov, pridala po malych lyzickach papriku…..dokonca som davala udenu, ale to len preto, lebo som si pomylila nadobky.
Co sa tyka udenej a normalnej mletej papriky, tak v konecnom dosledku …v hotovom pokrme…necitim ziaden rozdiel….asi som gurmansky barbar. No co uz.
Takze mame lisovany cesnak, mlete papriky, pridame lyzicku soli a suseny rozmarin.
Vsetko som zaliala olejom, asi troma lyzicami, vymiesala a tymto som dokladne ponatierala zo vsetkych stran nasekane rebra.
Niekto rebra marinuje v takomto oleji do druheho dna…ja som nemala na to cas.
Na dno pekacika dam lyzicu masti, trochu horucej vody a poukladam do neho rebierka.
Na zaver ich dokladne orascujeme celou rascou.

Rebierka som prikryla alobalom a vlozila do vyhriatej rury na 180 stupnov…piekla som…fakt neviem kolko , vzdy som pichla do masa vidlickou, myslela som, ze budem aj podlievat ale nebolo treba. Piekla som urcite viac ako hodinu. Ked uz bolo maso makke, tak som odstranila alobal a na kratku dobu, na vyssej teplote som ich zapiekla.
Medzitym som uvarila male zemiaky v slanej vode….upecene rebra som odlozila na teple miesto a do vypeku vlozila reznou stranou nadol, rozkrojene uvarene zemiaky. Nechala som ich zapiect z obidvoch stran.
Strasne dobre to bolo….mozno by niekto namietal, ze je to vlastne obycajne pecene maso, ale fakt nie je….fakt.