Strúhankové kuracie stehná

struhankove hlavna

Ked som bola mlada gazdina, kupovala som si rozne kucharske knihy….sranda bola ta, ze som z nich nevarila. Raz som chcela ako uplne neskusena kucharka, urobit pecene buchty a bola tlacova chyba pri udaji o mnozstve cukru…miesto gramov,  boli napisane deka.  No…velke sklamanie. A odvtedy som si v mojich kucharkach pozerala len obrazky…aj  s Dobrou Cerkou (viem, ze sa to pise dcerka, ale mi to tak rodinne piseme takto) Ked sme po odchode do Mnichova, prerabali nas bystricky byt, tak som tie kucharky vylovila zo zadnych zalozenych knih v kniznici. A nasla som tam tuto. I som si ju vzala sem a co to som povarila. Vtedy som este nemala blog a rcp som vkladala na toprecepty. Som si to prave vcera pozerala a tak som rozhodla, ze niektore z nich vlozim aj na blog.
Pri tejto prilezitosti som sa zamyslela nad roznymi nazvami….toto kura sa tam konkretne volalo Tirolske. Raz neviem pochopit preco. Pre Tirolsko ci to Rakuske, alebo Talianske vobec nie je typicke. No uznavam….v povodnom rcp bola aj udena slanina…tu som vynechala, zdalo sa mi tam uz toho strasne vela….maslo, smotana….+ ta slanina…Dost na tom…uvarila som ho….Dobry Manzel sa najedol a skonstatoval….na to ze tuto kombinaciu vobec nemam rad,  to bolo dobre…..ale uz to nevar. A potom som si spomenula!!!! syr, smotana, biele vino….akakolvek kombinacia tychto zloziek sa u nas nevari…..nevarila som to tak dlho, ze som na to az zabudla. Ale ja zabudam stale viac a viac….napriklad na vyrocie sobasa, alebo na meninka Dobre Manzela a kompozicny vrchol som dosiahla prave v dusickovy vikend….zabudla som na narodeniny Dobrej Mamicky. Hanba mi….

 

Cas pripravy Čas prípravy:  60 min + priprava
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  2 porcie

Suroviny:

2 kuracie stehna
170 ml suche biele vino + 150 ml sladka smotana
maslo
struhanka
Sol, cerstvo mlete korenie
2 cibule

Postup

Kuracie stehna , zbavene koze…popripade aj vykostene, nasolime a nakorenime.
Zapekaciu misu vytrieme bohato maslo, vysypeme struhankou. Ocistenu cibulu nakrajame na tenke pruzky a polovicu dame na dno pekaca.
Polozime ochutene stehna a zasypeme ich druhou polovicou cibule
Zalejeme smotanou a vinom.
Na kazde stehno vysypeme velku lyzicu struhanky a pokladieme ho platkami masla.
Pekac prikryjeme alobalom a dame do vyhriatej rury na cca 200 stupnov.

struhankove vymazanie cibula struhankove maslo struhanka struhankove pred pecenim

 

 

 

Po 45 minutach skontrolujeme ci je maso makke. Ak ano…odstranime alobal, zvysime teplotu a zapecieme.

struhankove po upeceni
S prilohou som bola na pochybach….zemiaky sa mi k tomu nehodili…klasicka kysnuta knedla tiez nie. Keby som mala suche rozky, tak by som urobila tirolske knedle, ale som nemala. S haluskami mi to prislo take…..no…nic moc, tak som dala cestoviny. Ale urobte si ako chcete Vy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.