Gulášová polievka z mletého mäsa

mlety gulas hlavna

Pôvodne som chcela variť plnené cannelloni….keď som to vravela Dobrému Manželovi, tak sa rozohnil, že prečo neuvarím niečo našské, prečo stále vymýšľam niečo nové a nové. Medzi nami…na tie rečičky ja neskočím….ja veľmi dobre viem, že keby sa cannelloni nezapekali so syrom, tak by si ich dal rád a s láskou…a na niečo našské by si ani nespomenul :D. Tiež sa vám zdajú muži priezračný ako slza? No tak teda, som si vymyslela toto, nerobievam ju často…skôr uvarím nejaké mexické jedlo (ktoré DM zázračne nevadí, lebo ten syr……:D) Je zaujímavé, že národnosť jedla najviac rozoznáme od pridaných byliniek. Keby som ucítila majoránku trebárs na sushi, tak by mi prišla slovenské . Samozrejme..nepoznám nikoho, kto by sushi posypal majoránkou…

Cas pripravy Čas prípravy:   80 min
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  4 porcie

Suroviny:

500 g mleté mäso (ja som mala miešané)
4 veľké zemiaky
2 cibule + 3 cesnakové strúčiky
1 malý paradajkový pretlak, resp. 1 plná PL
1 pálivá paprika
1 biela + 1 červená paprika
1 veľká mrkva
soľ, čerstvo mleté korenie
1 čl drvená rasca
1 pl sušená majoránka
1 pl plytká mletá sladká paprika
4 pl olej

Postup

Očistíme cibuľu, cesnak, mrkvu, papriky a zemiaky.   Očistenú zeleninu pokrájame na primerané kocky.
Olej rozohrejeme a popražíme zo všetkých strán mleté mäso. Miešame dovtedy, kým sa nerozpadá.
Pridáme cibuľu, mkrvu a pálivú papriku. Restujeme nejakých 5 minút, posypeme soľou, drvenou rascou a mletým korením. Premiešame a dáme zvariť vodu na podliatie. Posypeme mletou paprikou a minútku miešame (nie viac). Zalejeme horúcou vodou, tak aby bolo tesne prikryté.mlety gulas prva zeleninamlety gulas druha zelenina

Privedieme k bodu varu, prikryjeme pokrievkou , stíšime zdroj tepla a necháme dusiť 30 minút.  Občas skontrolujeme , či netreba doliať vodu.
Po 30 minútach pridáme paradajkový pretlak, podlejeme a necháme prevriet. Pridáme zemiakové a paprikové kocky, dolejeme vriacu vodu , tak aby bolo všetko úplne pod hladinou. Privedieme k varu , prikryjeme a varíme 45 minút. Myslela som, že bude stačiť menej, ale mäso sa mi zdalo stále dosť tuhé. Kontrolujte si to podľa svojho .
Keď je mäso hotové,  prelisujeme do hrnca cesnak.  Pridáme majoránku…..podľa toho, akú chcete mať hustotu gulášu, vezmite potrebné množstvo horúcej vody, dobre v nej rozšľahajte plnú lyžičku hladkej múky a vlejte do polievky. Privedieme k varu a vypneme.

Názor na “Gulášová polievka z mletého mäsa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.