- Míniny recepty - http://chalupnikovi.com/recepty -

Trojuholníky z lístkového cesta

trojuhol [1]

Mne osobne takéto veci nenormálne chutia, ale mali ste vidiet tie vykrivené ústa Dobrého Manžela. …..zlatko a prečo to nemáš rád. Sú tam tri veci, ktoré nechcem…lístkové cesto na slano, udusené huby a roztečený syr….Ale tak nejako dal 4 kúsky a ja som s veľkým potešením dojedla aj tú väčšinu, ktorú ofrflal. Rozhodne to ale urobím mojej Dobrej Svokre…ako kvázi vegeteriánke , to isto príde po chuti…teda dúfam…budem za Dobrú Nevestu. Najlepšie je ich konzumovať za tepla, do druhého dňa by som ich rozhodne nenechávala…

Cas pripravy Čas prípravy: 30 min + priprava
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  12 kusov

Suroviny:

Hotové rozvaľkané lístkové cesto
250 g šampiňóny, najlepšie hnedé
150 g syr s bielou plesňou, najlepšie camembert
2 jarné cibuľky
soľ, čerstvo mleté korenie, mletá rasca
orech masla + 1 PL olej
citrónová šťava

Postup

Najprv popíšem niečo o lístkovom ceste. Hotové rozvaľkané lístkové cesto, mám vždy v pohotovosti, či v slovenskej, alebo nemeckej chladničke. DM miluje jablkový, alebo tvarohový závin, takže keď nemám chlieb a chuť ho ísť kúpiť, zvrtnem nohavicu závinu na plech a je pokoj. Pri týchto závinoch som si nijako zvlášť nevšimla rozdielnu kvalitu cesta, ale prvýkrat som to postrehla pri tomto dezerte. [2] Keď som ho upiekla prvýkrat na SK, tak som myslela, že som niečo pokazila. Cesto bolo také ubitejšie, nelístkovalo. Bola som z toho nešťastná a prišla som sa poradiť k mamke…ukázala som jej foto nemeckej verzii a naživo slovenskú. Ona skonštatovala, že to musí byť inou kvalitou cesta. Ten ananásový dezert robievam často a vždy je to tak ….keď rozdelím ružičky, tak v nemeckých je to lístkovanie, úplne viditeľné, v slovenských nie.  Netuším či je to naozaj lepšou kvalitou nemeckého lístkového rozvaľkaného cesta, alebo ma napadla ešte jedna možnosť….V Mníchove mám plynovú rúru, v Bystrici mám elektrickú rúru, možno je aj tam pes zakopaný pretože pravda je taká, že čo sa týka elektrickej, tak neustále s ňou bojujem. No a prečo to hlavne píšem. Hotové trojuholníčky sú ako vankúšiky…napufkané, okolo plnky. Keď som ich jedla, tak som sa zamyslela, že nevedno, ci sa mi tak načechrajú aj v inej kuchyni. Keď vyskúšam…napíšem…toľko k tomu.
Rúru zapneme na 220 stupňov.
Šampiňóny naplátkajume a poprekrajujeme, zľahka pofŕkame citrónovou šťavou. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na malé kúsky.
Na panvici roztopíme maslo s olejom a porestujeme zľahka jarnú cibuľku. Pridáme šampiňóny a restujeme 2 minúty. Posolíme, posypeme čerstvo drveným korením a mletou rascou podľa chuti. Rascu kľudne môžete vynechať a nahradiť oblúbeným korením.
Premiešame a necháme bokom.
Syr rozdelíme na 12 plátkov.
Cesto rozdelíme na 12 štvorcov (cca 11 cm), tie rozrežeme stredom na trojuholníky.
Do stredu každého položíme plátok syra a navŕšime udusené huby.

trojuholniky pred pecenim [3]
Pečieme na papieri na pečenie v rozohriatej trúbe cca  10 minút….strážte si to podľa svojej rúry.

trojuholniky po upeceni [4]
Pred podávaním posypeme bylinkami, ja som použila aj chilli vločky.