Trojuholníky z lístkového cesta

trojuhol

Mne osobne takéto veci nenormálne chutia, ale mali ste vidiet tie vykrivené ústa Dobrého Manžela. …..zlatko a prečo to nemáš rád. Sú tam tri veci, ktoré nechcem…lístkové cesto na slano, udusené huby a roztečený syr….Ale tak nejako dal 4 kúsky a ja som s veľkým potešením dojedla aj tú väčšinu, ktorú ofrflal. Rozhodne to ale urobím mojej Dobrej Svokre…ako kvázi vegeteriánke , to isto príde po chuti…teda dúfam…budem za Dobrú Nevestu. Najlepšie je ich konzumovať za tepla, do druhého dňa by som ich rozhodne nenechávala…

Cas pripravy Čas prípravy: 30 min + priprava
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  12 kusov

Suroviny:

Hotové rozvaľkané lístkové cesto
250 g šampiňóny, najlepšie hnedé
150 g syr s bielou plesňou, najlepšie camembert
2 jarné cibuľky
soľ, čerstvo mleté korenie, mletá rasca
orech masla + 1 PL olej
citrónová šťava

Postup

Najprv popíšem niečo o lístkovom ceste. Hotové rozvaľkané lístkové cesto, mám vždy v pohotovosti, či v slovenskej, alebo nemeckej chladničke. DM miluje jablkový, alebo tvarohový závin, takže keď nemám chlieb a chuť ho ísť kúpiť, zvrtnem nohavicu závinu na plech a je pokoj. Pri týchto závinoch som si nijako zvlášť nevšimla rozdielnu kvalitu cesta, ale prvýkrat som to postrehla pri tomto dezerte. Keď som ho upiekla prvýkrat na SK, tak som myslela, že som niečo pokazila. Cesto bolo také ubitejšie, nelístkovalo. Bola som z toho nešťastná a prišla som sa poradiť k mamke…ukázala som jej foto nemeckej verzii a naživo slovenskú. Ona skonštatovala, že to musí byť inou kvalitou cesta. Ten ananásový dezert robievam často a vždy je to tak ….keď rozdelím ružičky, tak v nemeckých je to lístkovanie, úplne viditeľné, v slovenských nie.  Netuším či je to naozaj lepšou kvalitou nemeckého lístkového rozvaľkaného cesta, alebo ma napadla ešte jedna možnosť….V Mníchove mám plynovú rúru, v Bystrici mám elektrickú rúru, možno je aj tam pes zakopaný pretože pravda je taká, že čo sa týka elektrickej, tak neustále s ňou bojujem. No a prečo to hlavne píšem. Hotové trojuholníčky sú ako vankúšiky…napufkané, okolo plnky. Keď som ich jedla, tak som sa zamyslela, že nevedno, ci sa mi tak načechrajú aj v inej kuchyni. Keď vyskúšam…napíšem…toľko k tomu.
Rúru zapneme na 220 stupňov.
Šampiňóny naplátkajume a poprekrajujeme, zľahka pofŕkame citrónovou šťavou. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na malé kúsky.
Na panvici roztopíme maslo s olejom a porestujeme zľahka jarnú cibuľku. Pridáme šampiňóny a restujeme 2 minúty. Posolíme, posypeme čerstvo drveným korením a mletou rascou podľa chuti. Rascu kľudne môžete vynechať a nahradiť oblúbeným korením.
Premiešame a necháme bokom.
Syr rozdelíme na 12 plátkov.
Cesto rozdelíme na 12 štvorcov (cca 11 cm), tie rozrežeme stredom na trojuholníky.
Do stredu každého položíme plátok syra a navŕšime udusené huby.

trojuholniky pred pecenim
Pečieme na papieri na pečenie v rozohriatej trúbe cca  10 minút….strážte si to podľa svojej rúry.

trojuholniky po upeceni
Pred podávaním posypeme bylinkami, ja som použila aj chilli vločky.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.