Párkový twister pre detičky

parky hlavna

Vždy ma pobaví, keď robím recepty pre detičky, pretože tie,  ako prvý,  vždy konzumuje dobrý manžel. Čo sa týka normálnych hlavných jedál….no tak to je v pohode…ale bolo výborné , keď dostal pred seba jahôdkových trpaslíkov, alebo chuťovky v tvare rybiek a lodičiek. Toto jedlo mal na dnešné raňajky…bolo vtipné , že nám prišli dnes montovať do bytu požiarne detektory ….fakt mocní chlapi a DM sedel za stolom,  pred sebou opekané párky s cestíčkom,  práve som mu vytlačila pomarančový džús a dorobila šalát. Chlap s vlasmi az po zadok, bruchom väčším ako moje a hlasom takým mocným, že prekričal aj môj, sa tak na ten načančaný stôl zapozeral a so silným bavorským prízvukom povedal, že mu veľmi závidí.

Ja viem, že robiť takéto veci je prplačka…napríklad tieto twistery. O čo by bolo jednoduchšie..párky úplne normálne uvariť a podávať ich s úplne bežným rožtekom.  Ani ja nemám času na rozdávanie…a hlavne nie pri Dobrej Vnučke, tá ako otvoríme oči, neustále niečo melie a neustále jej musím byť k dispozícii, tak je pravda taká, že ani mne sa nechce s tým hrať…ale keď už urobím…no je to na nezaplatenie….keď Vám taká DV povie….Omka Ty si výborná kuchárka. Dorka ešte raz, prepáč mi, že som nedodržala v sobotu sľub…maminka Ti to určite ukáže, aby si toto ospravedlnenie prečítať.

Cas pripravy Čas prípravy:
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):

Suroviny:

Párky
Jednoduché cesto z hladkej múky a vody
(viac v texte)
Olej

 

Postup

Postup je v zásade jednoduchý. Ja som mala doma cesto na pizzu, to čo je už rozvaľkané, tak som použila kúsok z neho, ale nie je nič jedoduchšie urobiť si ho z hladkej múky a vody. Múku vypracujeme prstami ako plastelínu, rozdelíme do guľôčok a tie rukami rozváľame do pásikov. Viac múky ako necelú šálku určite potrebovať nebudete.
Každú párku napichneme na špajdlu. Prvú som napichla na kovový ražník, ale drevené sú lepšie, pretože nepália, keď twistery budete otáčať.

parky s nozom parky twistovanie parky plnenie

 

 

 

 

Nožom režeme špirálu do párky až po špajdlu a ťaháme ju dohora. Párku roztiahneme.
Do medzier vtlačíme pásiky cesta.
Olej rozohrejeme a twistery zo všetkých strán opečieme.

parky pred opekanim
Podávame teplé.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.