Expresné na sucho pečené kuracie pečienky

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dalsi z receptov, ktore robim v lete nesmierne rada. V priebehu 20 minut prestieram na stol a podavam. A keby neslo prave o pecienku, tak poviem, ze vynikajuce dietne jedlo..no…musim si to odpustit 😀

Cas pripravy Čas prípravy: 7 minut
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  2 porcie

Suroviny:

tacka hydinovych pecienok
1 lyzica olej
3 struciky cesnak
1/2 limetky na stavu

Postup

Ja tieto pecienky podavam s uvarenymi cestovinami.. do scedenych, este horucich dam orech masla, vymiesam a dam do nich este nasekanu petrzlenovu vnat. Ale kludne bude stacit aj cerstvy chlieb, uhorkovy salat a vecera ako vino. Ak sa rozhodnete pre tie cestoviny, tak pracovny postup zacneme tym, ze postavime vodu na ich uvarenie.

Pecienky umyjeme a dokladne osusime..musia byt naozaj suche. Poprekrajujeme ich na jedno zahryznutie. Vyberieme si panvicu s hrubym dnom a este na studenu poukladame kusky pecienok, tak aby sa neprekryvali.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dame na zdroj tepla na plny vykon a poriadne panvicu rozohrejeme. Ked uz je horuca tak si dame stopky na dve minuty a po dvoch minutach pecienky prevratime na druhu stranu (kazdy kusok zvlast). Z druhej strany tiez pecieme dve minuty.

Medzitym varime cestoviny.

Ked su pecienky z obidvoch stran opecene, vmiesame k nim lyzicu oleja, zakvapkame limetovou stavou a prelisujeme k nim cesnak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vymiesame a mame hotovo. Ja nesolim, cesnak to ochuti dostatocne.

Dokoncime cestoviny a podavame. Ako pisem…do 20 minut  veceriate.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8 názorov na “Expresné na sucho pečené kuracie pečienky

  1. vietnamka

    A vies co, prave kvoli tomuto jedlu som pozrela, kolko maju kalorii pecienky, a tie ti maju Tolko, co kuracie stehno. to si doma dame!

  2. nigina

    Zvláštna príprava pečienky… ešte som nepočula. A ako dobre to vyzerá. Len si neviem predstaviť tú chuť s limetou…ale možno nie je výrazná. Pre mňa v každom prípade osoliť 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.