- Míniny recepty - http://chalupnikovi.com/recepty -

Chrumkavé zemiakové placky

IMG_0057 [1]

Harula, kazdy ju pozna …pod inymi menami, ale fakt nepoznam Slovaka coby ju nepoznal. A v mojom okoli ani nepoznam cloveka, co by ju nemal rad.

Cas pripravy Čas prípravy:
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  2 porcie

Suroviny:

600g zemiaky
1 vajce
3 az 4 PL hladka muka
1 cibula
4 cesnakove struciky
1 CL sol
1 CL drvena rasca
1 kopcovita PL susena majoranka
100 g oravska slanina
olej na vyprazanie

IMG_0512 [2]

Postup

Zemiaky, cibulu a cesnak ocistime. Kto je velky frajer, tak zemiaky postruha rucne, ale ja som leniva a tak ich uplne spokojne zmixujem v robote. Na dno dam vajce, cibulu, cesnak a pokrajane zemiaky a mixujem do hladka.

IMG_0514 [3]

K zemiakovej kasi sypnem rascu, sol, majoranku. Pasiky slaniny nakrajam a pridam k zemiakom, tu slaninu davam vynimocne, je dobra aj bez nej. Nakoniec vsypeme muku a vsetko vymiesame.

Ja mam radsej ked je harula makka, ale moj dobry manzel, zase ked je chrumkava. Ja teraz harulu nejedavam, takze cela patrila jemu a tak som dala muky cele 4 PL….a zistila som, ze nemam hladku, tak som spokojne dala polohrubu a tej haruli to vobec nevadilo.

IMG_0517 [4]

Na rozohriaty olej kladieme kopky cesta a opakom lyzice ich rozotrieme do placky. Vyprazame do chrumkava z obidvoch stran. Ked som bola mala, tak sme to jedavali s kyslym mliekom, takato kombinacia ma ubijala, akonahle som mohla dorazne protestovat, vymenili mi ho za caj…chvalabohu.

IMG_0058 [5]