- Míniny recepty - http://chalupnikovi.com/recepty -

Tvarohová štrúdľa s višňami

strudla profilova [1]

Strudle a zaviny su najoblubenejsi mucnik mojho dobreho manzela a veru ich mam rada aj ja. Raz  som sa,  nedaleko nas , zastavila na farmarskom trhu a predavali tam domace strudle s roznymi naplnami…v zivote som nejedla tak dobre strudle….a kedze tie trhy sa uz neporiadaju, tak asi uz ani jest nebudem.  Chcela by som byt taka frajerka, zeby som si vedela urobit sama  tahane strudlove cesto. Jednak sa na to necim a jednak nemam dvere, ktore by som mohla zlozit a tahat tam to cesto :-). Tak som sa veru naucila pouzivat filo cesto kupovane….a aj listkove…to len pre uplnost.

Cas pripravy Čas prípravy:
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  1 nohavica…10 kuskov

Suroviny:

200g platy fila cesta
100g roztopene maslo
400 g tvaroh
5 PL cukor
1 zltok
1 PL vanilkovy pudingovy prasok
hrst umytych hrozienok
par kvapiek vanilkovej esencie
700 ml kompotovy pohar zavaranych vykostkovanych visni

Postup

Ja si vecer pred pecenim vzdy otvorim pohar visni a na sitku ich necham do druheho dna poriadne odkvapkat. Este pred pouzitim ich regulerne ,akokeby *vyzmykam*.

Plnku si pripravim tak, ze vymiesam tvaroh s zltkom, pudingovym praskom, hrozienkami, cukrom a vanilkovou prichutou na hladko.
Maslo roztopime a ked vychladne, tak jednotlive platy fila cesta dokladne ponatierame a ukladame na seba. Natierame naozaj dokladne a bohato

IMG_0079 [2]

Posledny plat som uz nenatrela a rozotrela som tvaroh a poukladala som nan do dvoch tretin odkvapkane visne.

IMG_0080 [3]

No a opatrne zakrutime do rolady. Prelozime na plech…ja som ho vystlala  papierom na pecenie. Povrch strudle nicim nepotieram

Pecieme vo vyhriatej rure na 185 stupnov cca 20 minut…zalezi podla Vasej rury.

Keby sme nemali doma rymicku, tak by som k tomu podavala aj kopcek vanilkovej zmrzliny…..ale mame, takze bude bez zmrzlinky.

strdla na spodok receptu [4]