Čo robiť ked sa sekne smotana, jogurt

seknuta omacka pred

No ano, stava sa to a ja nie som vynimka. Kyslu smotanu po tych rokoch uz zvladam. Ale v ramci zdietnovania nasho jedalnicku som zacala  nahradzat smotanu, tucnym jogurtom. A jogurt je pre mna dost zlozity…aspon zatial.  Ked som vcera robila rostenky Esterhazy, tak doslo ku katastrofe. Dobry Manzel je charakter…on by to neriesil a zjedol aj tie mliecne vlocky, miesto omacky a dobre by sa na tom pobavil…ale to takto predsa nejde. Akonahle najdem tu spravnu fintu, ako predchadzat zrazeniu jogurtu, tak ju napisem. Zatial Vam mozem ponuknut len to, ako pohromu, akotak zachranit .

Cas pripravy Čas prípravy:
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):

Suroviny:

 

Zrazena omacka, alebo polievka 😀
soda bikarbona

Postup

 

Do horuceho pokrmu, po stipkach pridavame sodu bikarbonu. Robila som to prvykrat, takze som nevedela, ci to nejako nezmeni chut pokrmu…..ja som ziaden rozdiel nezbadala. Mozno som mohla tej sody bikarbony pridat viac, ten pomer este nemam odskusany…toto je len taky navod ako zacat zachranovat jedlo.
Neviem ci sa mi to zdalo, ale mam pocit, ze omacka trochu zredla, ale v tom som si nie ista. Po tom ako sa vlocky  *rozpustili* som uz mala len mlieko , dala som do omacky asi dve lyzice a na 1 bublinu nechala prevriet a konzistencia omacky sa este viac zlepsila. Keby som to mlieko rozslahala este s trochou muky, tak by to bolo uplne skvele…no..neurobila som to. Ak sa mi to stane este raz…v co dufam, uz nedojde, tak to urobim.

Takze vela stastia….som rada, ze som nasla nieco co zafungovalo.

seknuta omacka po

Názor na “Čo robiť ked sa sekne smotana, jogurt

  1. monycka

    Vďaka za radu. Akurat nedavno sa mi stalo to iste, ked som robila smotanovo spenatovu syrovu omacku na cestoviny. Nakoniec som cestoviny uvrila menej aldente a pridala do omacky a priliala mlieko. Cestoviny vypili to riedke a celkom sa to seknutie stratilo, no ale na chuti sa to vzdy odrazi 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.