Žemľová servítková knedla – bez servítky

knedlik hlavna

Servitkova knedla bol recept, ktory som nikdy neskusala, pretoze ta technologia mi nejako nerezala. A ked som videla tento sposob a naviac som potrebovala spotrebovat baby spenat, tak som okamzite vyskusala a som spokojna.

Cas pripravy Čas prípravy:
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  2 valce, cca 4 porcie

Suroviny:

250 g suche nakrajane pecivo
400 ml horuce mlieko
1 velka cibula
1 orech maslo
125 g cerstvy baby spenat
2 vajcia (vid text v postupe)
1 cl sol + cerstvo mlete korenie
kuchynska folia
alobal

Postup

Suche pecivo rozkrajame na kusky, resp. stare pecivo rozkrajame a dame ho na plny vykon na 1 minutu do mikrovlnky a nechame vychladnut.
Toto naozaj nie je nutne, mozeme kludne rozkrajat stare pecivo a nechame ho tak, tie knedliky budu vyborne chutit tak ci tak. Ide o to, ze taketo pecivo ma rozdielnu savost, takze mozno bude treba viac, alebo menej mlieka. Skuste to s tym mnozstvom co uvadzam v recepte a uvidite.
-Takze do peciva vlejeme horuce mlieko, premiesame a nechame postat 30 minut.
-Cibulu nakrajame na kocky a oplachnuty spenat , poriadne poprekrajujeme. Ja som pouzila cervenu cibulu a farebne to nie je celkom pekne, radsej pouzite bielu. Maslo rozohrejeme, cibulu podusime a pridame na nu spenatove kusky. Premiesame, vypneme zdroj tepla a prikryjeme na minutu pokrievkou.
Spenat ochutime podla seba solou a mletym korenim.
-Vsetko aj s vypekom prelozime k rozkom a pridame dve vajcia. Ako vidite na obrazku, tak som dala tri a myslim, ze by stacilo tie dve. Viem, ze keby som pouzila pecivo, ktore je od vcera a nie suche, tak by tie tri vajcia boli asi v poriadku.

knedlik rozsky a mlieko knedlik cibula a spenat knedlik pred miesanim
Rozkovu masu celu dobre premiesame a ochutime solou a cerstvo mletym korenim. Mozete aj vyraznejsie, inak by to bolo dost mdle.
Rozkovu masu rozdelime na dve casti.
Odrezeme si velky kus potravinovej folie a ulozime na nu jednu polovicu. Vytvarujeme knedlu a foliou poriadne zabalime do valca. obtocime aj 2x a poriadne zabezpecime kraje.
Takto pripravenu knedlu, zabalime do velkeho kusa alobalu , poriadne zatocime a tiez zabezpecime kraje.

knedliky zabalene
Knedle vlozime do velkeho mnozstva variacej vody, idealne tak, aby boli ponorene. Prikryjeme pokrievkou a varime na miernom ohni 15 minut. Po 15 minutach knedle vo vode otocime a varime este 15 minut.

Vyberieme , zachladime pod tecucou vodou, aby nam nepopalil alobal ruky a opatrne odkrutime. Krajame na platky a podavame ako prilohu.

knedlik rozkrajana 1

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.