Kuracie rezne v parmezánovej strúhanke bez vyprážania

rezen hlavna

Takže prišiel čas jedál na vidličku 🙂 Úsporných na prípravu a čo najrýchlejšie urobených a čo najmenej ťažkých.  Parmezán som neľúbila ani ja ani Dobrý Manžel. Neviem ci prešlo u mňa pomyslených 7 rokov, keď sa menia chute, ale začala som ho doslova zbožňovať. A márne čakám, kedy sa prehodia chute aj DM, pretože on furt nie a nie. Včera ked prišiel z práce a ja som vytiahla čerstvo upečené rezne, tak prišiel za mnou a pýta sa, že čo nám v kuchyni tak nesmierne zapácha!!!!! No krvi by sa vo mne nedorezal. Na večeru dostal iné… pre istotu, ale mal z nich v skatuľke dnešný obed. Čo sa týka mňa…ú ž a s n e  som sa najedla. Urobila som si plnú ,plnú misu šalátu a rezeň som si nakrájala dovnútra. Čiastočne to bola aj z núdze cnosť, pretože som ho piekla o niečo dlhšie , ako som mala a bol tak trochu suchší, ako mohol byť. Ale keby hneď bol naporiadok, tak by som si ho aj tak nakrájala priamo do šalátu.
Úspora času a tuku v spôsobe pečenia je oproti výprážaniu,  nepopierateľná. Zľahúčka cesnaková chuť nie je výrazná a dodáva takú sviežosť. Fakt som si pochutila.

Cas pripravy Čas prípravy: 30 min
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  3 porcie

Suroviny:

550 g kuracie filety (ja som mala prsia aj vykostené stehná)
1 PL plná s kopčekom strúhanka + taká istá PL strúhaný parmezán (alebo grana)
3 veľké cesnakové strúčiky + 2 preplnené PL olej
soľ, čerstvo mleté korenie

Postup

Rúru rozohrejeme na 200 stupňov.
Do oleja prelisujeme cesnak a dobre premiešame.
Ak máme stehná, tak ich vykostíme a odstránime kožu. Z pŕs a stehien narežeme filety a zľahka ich dlaňou roztlačíme. Je úplne zbytočné ich naklepávať.
Filety osolíme a okorenime.
Rukami potrieme filety olejom a cesnakom…spotrebujte ho úplne všetok.
Strúhanku pomiešame so syrom. Ja som dala 3 + 3 a dobrá polovica mi ostala, takže si namiešajte najprv radšej menej. Miešajte v pomere 1 : 1.
Naolejovane a ocesnakované rezne obalíme v strúhanke a kladieme ich na plech, vyložený papierom na pečenie.
Vložíme do rúry a stiahneme na 180 stupňov.  Pečieme do zlata nejakých 25 minút.
Ako som písala v úvode, piekla som ich dlhšie a na celý čas na 200 stupňov a bolo mi to už veľa.  Raz som tie rezne aj otočila.

rezen po upeceni
Ja mám rúru plynovú, Vy si to strážte  a pečte podľa svojej.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.