Vianočné pečivo – Rožteky máčané v nugátovej čokoláde

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cas pripravy Čas prípravy: 15 min + priprava
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov): 60 az 80 ks (podla velkosti)

Suroviny:

220 g maslo
80 g jemny krystalovy cukor
280 g  hladka muka
100 g mlete mandle
1 lyzicka vanilkovy biely extrakt

Na cokoladu :
200g horka cokolada na varenie
2 polievkove lyzice nutella
kokosovy tuk (alebo tuk kt. bezne pouzivate)
cokoladova ryza

 

Postup

Mlete mandle na suchej panvici opecieme a nechame vychladnut.
Maslo s vanilkovym extraktom a cukrom vyslahame, pridame mandle, muku a stipku soli. Vsetko velmi rychle vypracujeme na hladke cesto. S cestom sa velmi nehrame. Je dolezite pracovat rychle. Hotove cesto zabalime do folie a dame na dve hodiny do chladnicky.

Ruru zapneme na 180 stupnov a nechame vyhriat.
Vychladnute cesto spracujeme do sulkov 1.5 cm hrubych. Sulky poukladame pod seba, od kraja ich zarovname a nozom nakrajame na rovnake dlzky. Kazdy kusok este v rukach presulame do uzsich koncov a ohneme ich do tvaru podkovicky.
Podkovicky ukladame na plech s papierom na pecenie.
Pecieme cca 15 minut.
Po upeceni nechame vychladnut.
Cokoladu s nutellou nechame roztopit na pare a tukom ho namiesame do pozadovanej hustoty. Ja pouzivam kokosovy tuk pretoze ten ma velmi nizku teplotu topenia a rozpustim ho aj pod tecucou horucou vodou.

Vychladnute rozteky ich jednou polovicou namacam do hustej cokolady, nechame odkvapkat u kladame na papier , ktory je na nejakej rovnej doske, aby sme ich mohli preniest do chladu na stuhnutie. Po namoceni este cokoladovu cast posypeme cokoladovou ryzou.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 názory na “Vianočné pečivo – Rožteky máčané v nugátovej čokoláde

  1. Jitkas

    Tedy, Pani vybusna, mate to vsehcno prekrasne, vcetne kokosek, proste nadhera. Ty rohlicky tez pocokoladuji, mam jeste dva plechy neobalene v cukru, zmena uzasna, novy model ac cukrovi porad to same. Jste opravdu sikovna Pani !!!

  2. Jitkas

    Kdyz Ti rikam, ze jsi sikovna, tak proste je to tak. Ty rohlicky jsem namocila do cokolady, presne podle Tveho receptu, moc dobra vecicka,jen jsem nemela tu cokoladovou ryzi, tak jsem ji zamenila za trosku sekanych orisku, paradicka a dekuji za napad.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.