Ako zaviazať mäsovú roládu do sieťky

IMG_1282

Tak toto ma naucila moja internetova priatelka Hella na ceskych topreceptoch. Chuda…navod mi nafotila so snurkou od topanky, uviazanu na flasi, alebo na valku..uz si presne nepamatam. K tomu navodu som sa vracala a stale som nadavala, lebo sa mi medzi spustou diskusnych prispevkov stratil..tak som si nafotila vlastny. Dufam, ze tiez niekomu pomoze tak, ako mne pomohol ten od Helly….Helka dakujem.

Cas pripravy Čas prípravy:
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):

Suroviny:

dlhy potravinovy spagatik

Postup

Na zaciatku priviazeme na roladu motuz, ktory ma dlhe obidva konce. Jeden koniec motuza nechame tak a druhy tahame kolmo nadol , prstom spagat drzime a v priamom uhle ho ohneme doboku

IMG_1272

prstom stale drzime spagat v mieste praveho uhla a motuz obtocime okolo roladyIMG_1273

Spagat v mieste praveho uhla podvihneme a obtoceny koniec prevlecieme a zasluckujeme

IMG_1274

Koniec spagatu znovu taham nadol, urobim uhol, pridrzim, obtocim, zasluckujem.

IMG_1278

Roladu prevratime a vidime kruhy, druhym koncom spagatu viazeme kolmo nadol okolo nich slucky. Ak mate dostatocne dlhe konce spagatu, tak sluckujte kolko vyda.

IMG_1276

Pri poslednej popiske uvadzam, ze mozeme roladu viazat (ak mame stale volne konce) zo vsetkych stran, ale spravidla zo styroch staci..

IMG_1282

 

 

4 názory na “Ako zaviazať mäsovú roládu do sieťky

  1. nigina

    Jejda, tak toto sa mi páči! 🙂 raz to ukazoval Polreich, ale veľmi rýchlo. Ale myslím, že to ani na 4 smery neviazal.
    Pochopila som to teraz pri 3. obrázku, ale hlavne že už viem. Ten špagát musí byť asi strašne dlhý, však?
    Kde kúpim potravinový špagátik, v papierku? Vieš, že vyrábajú takú sieťku, taký akoby pružný rukáv, do ktorého roládu navlečieš? Akurát som si to chcela objednať cez nett, lebo ja keď viažem roládu, tak nervy v kýbli, binec všade a roláda furt nikde :-DDD

  2. vybusna Autor

    nigi, prosim ta…aky mas spagatik taky daj…V Mnichove predavaju taky v papierku a vola sa kuchynsky, tak mozno aj tu ho maju taky. O tom rukavniku som ozaj netusila….a uz si ho pouzila? Ako si s nim spokojna?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.