Zeleninové ozdoby – srdiečka, kvietky

zeleninka hlavna

Toto sú tie veci, ktoré vidíme x-krát niekde v klipoch na internete. A stále si pomyslíme, jejda aké milé a hneď si predstavujeme, kde by sme ich asi vedeli využiť. A akonáhle ten klip skončí , v tú ranu zabudneme ako sa to robí, čo všetko tam bolo a podobne.  U nás sa zelenina jedáva na kvantá, vážne….zistila som to až vtedy, keď som každé ráno k raňajkám Dobrému Manželovi načistila papriku, uhorky, mrkvičku, sem-tam reďkovky a nikdy nie paradajku. Zje k tej obloženej raňajkovej veci, vždy kompletne všetku zeleninku. Keď som bez neho na SK a je doma sám, zeleninka sa neje, pretože nemá nožičky, aby prišla sama z obchodu a už vôbec nemá ručičky, aby sa očistila, umyla a nakrájala.
A Dobrá Vnučka…spotreba červených paprík, chrumkavých mrkvičiek, sem-tam reďkovky a nikdy nie paradajok, koľkokrát jej očistíme k raňajočkám, toľkokrát sa všetko popapká. Dobrý Vnúčik ten na to kašle…ako autista jedáva len vyvolené potraviny a zeleninka k  nim rozhodne nepatrí. Keď mal dva roky, pijával ráno mliečko z dudlíkovej fľaši. Večer mu rodičia vtisli do ústočiek kúsok sladkej hrušky (DV ich vtedy zjedla naraz hádam aj 4 ) Ráno ocko bezradne pozeral, ako Janíčko mliečko nepije a to už bolo čo povedať, pretože ako autík , tento rituál potreboval. Až po hodine si všimli, že má líčko nezvyčajne vyduté…a čo sa nestalo…milý Janíčko držal ten kúsok hrušky v ústach celý večer,  celú noc a držal by ho hádam aj do skonania sveta….ale aby ju zjedol,alebo vypľul….toto autíci nerobia.  Keď vykrajujem Dorke zeleninku , tak mi vždy povie, že som najlepšia Omka, ktorá je slúžka princeznej Dorky…a tak jej slúžim.
Keď nakúpim zeleninu, vždy viem, že si prídávam prácu, pretože aj keby mali DM a DV celú misu pred sebou…ak by nebola pripravená, očistená, nakrájaná…..tak si ju ani nevšimnú . A tak to robím ja a vždy SA všetko zje. SA je skrátka potvora.

Btw…vzhľadom k ničotnosti, ktoru vkladám, tak som toho popísala toľko, ako keby to bola večera o 4 chodoch 🙂

Cas pripravy Čas prípravy:
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):

Suroviny:

vajcovité čerešňové paradajky
konce uhoriek, alebo párok
mrkva, uhorka

 

Postup

Na srdiečko potrebujeme oblé konce  z dvoch paradajok , ktoré majú vajcovitý tvar. Keď som sa usilovala o srdiečko z okrúhlych čeršňových , tak to srdce bolo natoľko puckaté, že až nemalo tvar.  Pokiaľ máte snack uhorky…také čo sú veľké ako nakladačky, tak aj z toho sa dajú pohodlne urobiť, alebo ked odrežete obidva konce párok, skrátka nech to majú komponenty  taký vajcovitý tvar. Prerežeme  obidve paradajky v rovnakom smere  došikma a potom musíte jednu odrezanú polovicu pretočiť a priložiť k druhej polovici, druhej paradajky. . Chvíľu sa možno dokrútite, ale nakoniec na to prídete.  Doporučujem prvú a druhú urobiť na tých horšejších kúskoch a keď už budete vedieť ten grif, tak siahneme po tých tvarove krásnych a urobíme z nich reprezentatívne srdiečka. Na hotovom srdiečku je vidieť, že tú jednu paradajku som nemala rezať až tak šikmo.

cela paradajka prerezane paradajky hotove srdiecko

 

 

 

 

Kvietky sú jednoduché, ja som ich robila zo snackovej zeleniny, takže boli malé, tak na raz do úst.

mrkva uhorka hotovy kvietok

 

 

 

 

Aj keď sa Vám bude zdať, že Vám vznikne z toho veľa „odpadu“…ten som spracovala do takého malého šalátu a nič neprišlo nazmar.

ranajky

 

Názor na “Zeleninové ozdoby – srdiečka, kvietky

  1. lenka

    Nikdy nevkládáte „nicotnosti“, vždy vkládáte kus svého srdce, které je veliké. Skoro bych řekla, že se víc těším na ty doprovodné texty, i když na zajímavý recept budu zvědavá vždycky, furt a pořád. Mějte hezký den, Lenka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.