Zapečené obložené hrianky

hrianky hlavna

Potrebovala som  spotrebovať všetok chlieb, tak som z nich urobila frontálne hrianky…DM má veľmi rád cesnakové s čajom….evokuje mu to jeho detstvo. Vraj keď sa vracali po víkende z chaty, tak na večeru mávali toto. No a potrebovala som minúť všetko v chladničke…zajtra cestujeme na Slovensko a nevedno na ako dlho…naposledy sme tam išli na dva týždne o ostali sme tam tri mesiace. No…toľko to nebude, to len tak zo žartu píšem..do týždňa musíme byť naspať..Noel by sa v byte na na 10 poschodí  v lete zbláznil .
Mala som tam kúsok salámovej šišky, nejaké syry a jedno avokádo. A tak sa zrodili tieto hrianočky. Jedna rada….tieto hrianky si rozhodne urobte a nedajte pri ich hodnoteni , na názor Dobrého Manžela. Ten ich totižto ani neochutnal….jeho škoda. A pritom vôbec ani netuším, čo im vlastne vyčítal.A sú bombové, absolútne bombové a majú jednu výhodu….urobíte ich všetky naraz.

Cas pripravy Čas prípravy: 30 min + priprava
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov): 2 porcie

Suroviny:

Starší  tmavý chlieb
Salámové kolieska
Balkánsky syr, alebo Feta
Paradajka
Mozzarella
Plátky avokáda

Postup

Ako som písala v úvode…piekla som veľa hrianok na oleji a mala som ich  hotové. Ale keď budem robit nabudúce, možno by som vyskúšala, chlieb pofŕkať olejom a dať ho rovno na plech…neviem ako veľmi by sa opiekli v rúre pri zapekaní. Ak chcete, tak to vyskúšajte…je to len nápad, čo by mal urýchliť prácu.

Čo sa týka mozzarelly…ja som mala údenú…nie tú čo sa predáva v slanom náleve, ale je jedno, ktorú použijete.  Avokádo prerežeme pozdĺžne okolo kôstky, obidve polovice skrútime oproti sebe a rozdelíme ich…..v jednej ostane kôstka…ona je tam len položená…nie je nijako spojená s dužinou. Nôž do nej akokeby zatnite a pohodlne ju vyberiete. Dužinu podoberte lyžicou od šupky a jednoducho vylúpte. Nakrájame na tenké plátky.
Všetko naskladáme na hrianky.
Položíme na plech s papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry na 250 stupňov.
Zapekala som asi 10 minút.
Predstavte si, že máte v dome viac ľudí…..stačí keď si hrianky pripravíte dopredu a zapečiete kedy bude treba….a máte urobené všetko naraz.
A naviac….vážne sú skvelé.

hrianky suche hrianky pred zapecenim hrianky po zapaceni

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.