Pizza morčacie rezne s cestovinovým šalátom

morcacia pizza hlavna

Povodne som si toto jedlo uvarila pre seba ako dietny obed, ale s roznymi druhmi masa na rezne, to moze byt uplne bezna rychlovka aj pre nedietarov. Je to lahke , efektne  a vyskusam to aj na mojich vnucatkach…tak nejako si myslim, ze zaberu 🙂

Cas pripravy Čas prípravy:  15 min + priprava
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  1 porcia

Suroviny:

Platok morcacich prs bez koze (ten moj vazil 143 g)
100 g ceresnove paradajky
20 g mozzarela v naleve
120 g uvarene celozrnne cestoviny
2 cesnakove struciky
drvene oregano, cerstve bazalkove listy
sol, cerstvo mlete korenie
1 PL (cca 10 g)  olivovy olej
cerstvo nasekana petrzlenova vnatka

cela porcia ma 2160 kJ

Postup

Do osolenej vody dame varit celozrnne penne cestoviny.
Morcaci platok rozrezeme na mensie rezniky….tak vo velkosti detskej dlanicky.  Osolime, okorenime .

Panvicku vytrieme olejom , rozohrejeme ju a rezne opecieme z obidvoch stran….tak cca 3 minuty, na kazdu stranu. Pokial  budete robit rezne z bravcoveho, alebo telacieho…tak si cas podla potreby upravte.
Rezne prelozime na tanier do mikrovlnky. Na kazdy polozime platok paradajky a cez paradajku , platok mozzarely.. Vsetko zlahka posypeme,  drvenym oreganom.
Tanier vlozime do mikrovlnky a vlnime nejake 2 minuty. Moja mozarella bola uz krasne roztecena, Vy si to sledujte podla svojej vlnky.  Mozeme samozrejme dat zapiect aj pod gril v rure.
Do vypeku po opekani reznov, kvapneme este trochu oleja. Dame orestovat platky ocisteneho cesnaku a platky rozkrajanych paradajok. Moje penne boli akurat  al dente,  ako som ich z vody vyberala, kladla som ich priamo do panvice k cesnaku a paradajkam, len tak nahrubo odkvapkane.
Bohuzial som si nevsimla, ze plyn pod panvicou stale horel odvtedy, ako som odtial vybrala opecene rezne a dno bolo teda slusne vypecene. Az ked sa zmiesalo s vodou z penne, tak som zistila, ze vypek je uz na *cigansky sposob*  Aj som myslela, ze cestoviny urobim komplet nanovo, ale ked som ochutnala, tak vypek chutovo bol absolutne v poriadku, takze tie cestoviny len vyzeraju, ako zmiesane s uhlovym praskom…..Nakoniec do nich zamiesame bazalkove listky.
Pizza rezne este  posypeme nadrobno nasekanymi cerstvymi bylinkami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.