Wrap s takou francúzskou atmosférou

IMG_0103

Na wrapy nedam dopustit. Tortilla sa da naplnit naozaj vsetkym  napr. takto , alebo takto. No a dnes ma napadla tato kombinacia.  No ….Mexican by sa divil, ci kde vymysleli vlastne wrap….a Francuz pravdepodobne tiez, ale ja Slovenka to s velkou chutou zjem…..a aj som zjedla…..

Cas pripravy Čas prípravy:
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  2 wrapy

Suroviny:

2 tortillove placky
150 g morcaci filet
1 lyzicka olej
2 PL biely jogurt
limetova stava
viazanicka zelena spargla
hrst cervenej redkovky
nakladana perlova cibulka
par listov ladoveho salatu
sol, cerstvo mlete korenie,

Postup

Sparglu olupeme z poskodenej supky a odkrezeme jej zdrevnatene konce. Dame varit do osolenej vody. Zelena spargla je jemnejsia ako biela…a tak ju nevarime dlho….ja som tu moju , od bodu varu, varila asi 12 minut. Ked je makka tak ju scedime a nechame trochu vychladnut.
Redkovky umyjeme a nakrajame na stvrtky.

Na grilovacej panvici, alebo panvici s hrubym dnom kvapneme lyzicku oleja a rozotrieme ho. Naklepany morcaci filet opekame na rozohriatej panvici z kazdej strany do tmavozlata. Po upeceni ho zlahka posolime……
Na panvicu dame redkovky a kratko pogrilujeme.
Husty biely jogurt osolime, pridame cerstvo mlete korenie a dochutime limetovou stavou. Mozeme do neho dat aj nasekanu petrzlenovu vnat.
Ugrilovane maso nakrajame na tenke pruzky a salat na drobno.
Pred plnenim, kazdu placku zvlast, dame na tanier a ten zabalime do igelitoveho sacku. Na kratko vlozime do mikrovlnky a ohrejeme na plny vykon. Staci pol minuty na to, aby placka omakla.
No a ideme plnit

IMG_0094

Placku potrieme ochutenym jogurtom, posypeme salatom, masom, redkovkami. Poukladame po dlzke sparglu a nakoniec posypeme osusenymi nakladanymi cibulkami.

Pracujeme rychle, aby nam placka nevyschla, pri baleni by sa potom lamala.
Placky zlozime bud ako obalku, alebo ju jednoducho len zakrutime.

IMG_0096

Bolo to skvele,  skvele,  skvele…..vobec sa za to nehanbim, ze vychvalujem vlastne jedlo. Je v tom vsetko co mam rada a vynikajuce som si pochutila.

IMG_0097

 

 

 

 

4 názory na “Wrap s takou francúzskou atmosférou

  1. Alena

    Mina, neviem ako tortila chutila, ale ak tak, ako vyzera aj s dekoraciou, tak musela byt skvela. Pastva pre oci a urcite aj chute.

    1. vybusna Autor

      Alicok….strasne strasne dobra bola…a ked som zjedla prvy wrap, tak som zistila, ze dnes je popolcova streda a prikazany krestansky post, na ktory som zabudla, ako na smrt. Hadam mi ta troska masa bude odpustena….za trest som si nedala veceru….:D

  2. Jitkas

    Neboj, tam „nahore“ maji jine starosti, Tvuj prohresek urcite prehledli a kdyz ne, tak za tuto prekrasnou tortillu Ti udelili i vyjimecne pozehnani.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.