Kuracie prsia so špenátovým bulgurom

kura bulgur

Zistila som,  co je jednym z mojich spustacov migreny…paradajkovy pretlak…aj on Brutus. A ked je v kombinacii s octom….tak to je uz pre mna cesta zarubana. Zbohom moja milovana fazulova na kyslo. Od vcera viem…zbohom moja milovana plnena paprika v paradajkovej omacke . A ako som zistila uz davno…zbohom moja milovana studentska pecat s ceresnami.  🙁
Ale dnes som si tiez uvarila fajnotku…velku velku fajnotku, ale pre DM musim uvarit nieco ine…Na taketo fajnotky ho veru nenalakam…jeho skoda. A veru by mu uz nezaskodilo, aby si zmenil chutove bunky a obcas si dal nieco menej kalorickejsie…ako toto. Je to jedlo lahke, na dietu ako stvorene….

Cas pripravy Čas prípravy:
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  1 velka porcia

Suroviny:

150 g kuracie prso bez koze a vykostene
200 g cerstve spenatove listy
40 g bulgur
2 PL olej
3 struciky cesnaku
sol, cerstvo mlete korenie, mleta rasca

Cela porcia ma 2106 kJ

 

Postup

Cele kuracie prso opatrne naspikujeme ocistenym a naplatkovanym cesnakom. Posolime ho, okorenime a posypeme mletou rascou.
Do kastrolika s hrubym dnom rozotrieme stetcom trosku oleja a rozohrejeme. Maso opecieme z obidvoch stran, podlejeme horucou vodou a dame pod pokrievku dusit. Dusime tak, aby tam bola pritomna tekutina a malo sa co odparovat. Ja som dusila asi polhodinu.  Strazte si to podla svojho masa.

Bulgur pripravime tak, ako zvykneme pripravovat ryzu. Do maleho hrnceka znovu kvapneme trochu oleja, rozotrieme po dne a nechame rozohriat. Vsypeme odmerany bulgur, premiesame a zalejeme dvojnasobnym mnozstvom horucej vody. Ja som cast vody nahradila tekutinou v ktorej sa dusilo kura. Dala som len trosku soli, pretoze omacka z kurata bola ochutena.
Privedieme k varu, prikryjeme pokrievkou a stisime zdroj tepla.
Varime kym sa voda nevydusi.
Spenatove listy, na site premyjeme a nechame poriadne odkvapkat.
Na panvicu dame lyzicu tuku, rozotrieme ju a orestujeme platky ocisteneho cesnaku.
Ja osobne spenatove listy prekrajujem, Vy urobte ako mate vo zvyku.

kura s bulgurom
Mozno sa Vam bude zdat tych 200 g spenatu strasne vela…ale verte mi…na zaver ho budete mat tak na 1 porciu.
Na panvicu k orestovanemu cesnaku pridavame spenat..nebojte sa on si hned lahne a pohodlne sa Vam zmesti na panvicu. Ja ani nepodlievam, pretoze spenat je vlhky po oplachovani a bohate to staci. Dusime  maximalne 2,5 minuty…staci aj 2.
Spenat ochutime solou a mletym korenim. Primiesame k nemu bulgur.
Prso nakrajame na medajlonky a podavame s nejakou stavnatou zeleninkou.
Hovori sa, ze ked drzite nejaky dietny plan, tak sa Vam zbystria chute a nepotrebujete tolko solit a korenit a tak. No u mna to tak nie je….ja mam nadalej strasne rada jedlo, ktore je pikantne…takze chilli vlocky mam skoro na kazdom jedle.
No a ako som si myslela, ze to bude jedna porcia….tak my dve tretiny z toho stacili. K tej ostavajucej tretine si urobim velky zeleninovy salat a pridam k nemu este trosku balkanskeho syru. Tak …a mozete mi zavidiet.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.