Dietna fazuľková polievka s krajcom chleba.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cas pripravy Čas prípravy: 30 min + priprava
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov): 2 porcie

Suroviny:

144g zelene fazuľkové lusky  (cista vaha po ocisteni)
280g zemiaky (cista vaha po ocisteni)
100ml sladke mlieko 3.5 percentne
10g repkovy olej
10g cesnakove struciky
1 kopcovita lyzica cervena mleta paprika
1 lyzicka ocot

Postup

Fazulku ocistime a prekrojime na kusky. ocistene zemiaky nakrajame na kocky a cesnak na platky.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zemiaky a fazulku dame do hrnca a zaleme studenou vodou (700 ml). Vlozime dva bobkove listy, lyzicku soli a nechame varit 30 minut. Resp. kym nie je vsetko makke.

Do maleho hrceku dame rozohriat olej …ja vazim olej tak, ze na vahu postavim hrncek a do neho davam po troskach olej. Na Slovensku mam vazky, ktore nie su take citlive, takze tam odvazim na nich najprv prazdnu lyzicu a potom do nej davam po kvapkach, pokial mi to nenavazi, kolko chcem.Viem, ze existuju zoznamy, kde sa pise, kolko coho vazi a je tam aj olej, ale verim radsej tomuto mojmu sposobu.

Takze na rozhriaty olej dame platky cesnaku a nechame ich zozlatnut, prihodime lyzicu mletej papriky a raz premiesame. Ihned vlejeme do hrnceka 100ml horucu vodu a vlejeme do hrnca s fazulkami.
Nechame raz prevriet a vlejeme 100 ml sladkeho mlieka. Znovu nechame prevriet a odstavime. Do hotovej polievky dame este ocot (1 lyzicka) .
Polievku rozdelime na dve porcie a kazdu podavame s 50g krajcekom cierneho chleba.
Hodnoty ktore udavam na 1 porciu su bez chleba. Chlieb je rozny a neviem ktory si date prave Vy..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hodnoty bez chleba na 1 porciu.

Energia         876.6 kJ
Bielkoviny        6,15g
Sacharidy      32,045g
Tuky               7,235

6 názorov na “Dietna fazuľková polievka s krajcom chleba.

  1. vybusna Autor

    este jani…..samozrejme sa nemusis drzat velkostou porcie podla mna….ja si strazim kJ a preto mam balik kJ rozpisany na cely den….u mna je to nutnost….myslim, ze Tebe bude stacit omnoho volnejsi rezim…ty si kocka, takze tebe staci par kil…..nie ako u mna

    1. pipre

      Jen si nemysli, také musím hlídat kalorie, protože jsem hodně přibrala, co jsem přestala kouřit a víc jsem asi zobala a rok jsem dávala dolů 14 kg!!!. I tak mám ještě nadváhu, ale už to není tak hrozné, už si váhu spíš udržuji, abych nevypadala zase starší v obličeji víc, než je normální 🙂 Mám výbornou výživovou poradkyni a snažím se dodržovat její rady. Zatím se mi to, až na občasné malé zhřešení daří a jsem ráda, že šly dolů hlavně tuky a voda, svalovina jen minimálně 🙂 Je ale fakt, že dávám trochu zabrat i tělíčku, ikdyž se mu do většího pohybu někdy nechce 🙂

  2. Mijaita

    Ahoooj tady. Objevila jsem tvuj web nejak a protoze ja jsem taky na dietni strave (ty uz mozna ne?) tak tu lovim nejake novinky. I kdyz ja si delam jidelnicek sama z toho, co mi chutna. Hlavne se snazim o delenou a to je vic nez nej a pak neveceret, coz mi jde nejhur. Sice si dam polivku (bez vlozek krome zeleniny a seminek) ale protoze chodim pozde spat, smejdim a tu ukrojim platek syry, tu snim banan nebo jeste sberacku polivky. A pakvaha jde pomaloucku. Ale bez priloh, jak doporucila dr, je to idelani. Proto k polivce si nedam zadny chleba. Ale k luskam bramboru ano, nekdy. Asi je to indiviualni. Nechce se mi kazdou moji vychytavku smolit na Varechu, ale muzeme si napady vymenovat, jestli chces. Shodila jsem 15 kilo a jeste chci deset. Kontakt na Varese .

  3. Mijaita

    p.s. do polevek nekdy rada smetanu a pouzivam sojovou Gran Cucina, maji v Makru, nekdy Tesco, neni tucna, je husta, je lahodna!

    1. vybusna Autor

      som Ti poslala spravu na varechu, dufam, ze to preslo….po tej sojovej smotane sa urcite idem hned popozerat

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.