Pečená kvaka

pecena kvaka hlavna

Jednoducho skvela, neviem co k tomu viac napisat. Zaraduje sa medzi tie zeleniny, ktore sa teraz tak modne pecu, ako hranolky, v rure. Az na to, ze taka kvaka ma na 100g  len 84 kJ, kym  petrzlen 141 kJ, zeler 205 kJ,  zemiaky 385 kJ. Kto nema rad pecenu zeleninu, tak nebude mat ani tuto kvaku, ale kto ma rad, tak nevahajte a bombardujte kde koho, aby ste sa k tej kvake dostali.

Cas pripravy Čas prípravy: 30 min + priprava
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  1 plech…1 porcia

Suroviny:

Kvaka
trosku oleja
sol
cayenské korenie
salvia v prasku
trosku oleja

Postup

Postup je velmi jednoduchy.
Kvaku nakrajame na pol cm platy, osupeme ich a nakrajame na hranolky.
Na plech dame papier na pecenie a poukladame vedla seba hranolky.
Stetcom velmi zlahka ponatierame kvaku olejom….tipujem, ze som neminula viac ako polievkovu lyzicu.
Posypeme solou , cayenskym  korenim, salviou.  Tuto kombinaciu som nasla na anglickych kucharskych weboch. Pokial by sme sa chceli priblizit  ten nasej kuchyni, tak by som smelo isla iba do soli a mletej rasci.
Nieco stiplave by som tam dala, ale to zalezi od Vas.
Ja som povodne chcela posypat susenou cibulou, ale som to nakoniec zavrhla, pretoze cibula je sladkasta a kvaka troooosicku tiez, menej ako cibula, ale tato kombinacia mi pride zbytocna.

pecena kvaka ped pecenim

Dame piect do vyhriatej rury na 200. Peciem skoro 30 minut a davam pozor aby mi to ne prihorelo….kazdy nech si to strazi podla svojej rury.  Po tomto case potrasieme dobre plechom, aby sa zelenina poprehzovala a nechame este 5 minut.
Teraz som piekla zeler spolu s kvakou a po 20 minutach bol zeler uz hotovy a kvaka si este nejaky cas pytala.  Takze by som doporucila nekombinovat so zelerom.

Chcela som povodne jest ako prilohu, ale nemohla som vydrzat, kym si upeciem morcaci steak…zjedla som ich len tak s kyslou uhorkou. Velka mnamka to bola. Velka!!!.
No a este….ked narezete hranoliek za cely plech…aj tak to bude stale len na 1 porciu.  Pravdupovediac neviem si predstavit ako by som tuto prilohu robila pre 4 ludi a jednej obycajnej rure.

 

Názor na “Pečená kvaka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.