Cibuľový šalát

cibula hlavna

Ked Dobreho manzela zaveje praca do Berlina , vzdy sa snazi …(aj na ukor nakupovania darcekov pre mna :D) zajst do kebabarne Mustafa . Tento imbiss je vysoko ocenovany v roznych cestovnych priruckach a tak…Ja neznasam narezane paradajky  takze mne ho da naplnit cibulovym salatom.  A ten salat…ten salat. Neviem co do neho ide a tak skusam len podla chuti….. Vonkoncom sa nebojte toho, ze je to cista cibula….je vskutku skvely. Naplnila som nim  domace hotdogy a preventivne sme si dali aj kvapky na zlcnik, pretoze sme zjedli bratu pol kilo cibule..ako sa patri.  Salat je absolutne dokonaly,  jednak na grilovacky, opekacky a jednak, k roznym karbonatkam, fasirkam a podobne. Dajte mu sancu, fakt je skvely.

Cas pripravy Čas prípravy: 20 min
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):

Suroviny:

Na 1 osobu :
100 g cistej cervenej cibule
pol lyzicky sol
pol lyzicky chilli vlocky
pol lyzicky cerstvo namlete citronove korenie
1 CL olivovy olej
1 slaba PL limetova stava
koriandrova vnat

Postup

Na tento salat pouzite vyhradne bud bud cervenu cibulu, alebo bielu cibulu, alebo salotky. V ziadnom pripade nepozivajte nasu klasicku slovensku zltu cibulu. Cervena cibula je omnoho menej stiplava, nema taku vyraznu vonu a je lahodnejsia.
Cibulu ocistime, nakrajame na tenucke rebra a posolime ju.

cibula so solou
Nechame ju postat nejakych 15 minut.
Potom ju zacneme v mise silno miesat a stlacat.
Je zaujimave, ze ja som v prvom moment myslela, ze som tam uz pridala aj ten olej….sa mi zdala taka, akokeby mastna…Nedala som, takze ona naozaj posobi tak ako keby bola mastna.
Ked cibula pusti stavu, tak ju po castiach zmykame a dame do druhej nadoby.
K cibuli pridame chilli vlocky zo susenych papriciek…podla vlastneho uvazenia. Pridame cerstvo namlete citronove korenie, citronovu stavu a olej. Premiesame a nakoniec vmiesame, nasekanu koriandrovu vnat.

Ja som nechala postat a az potom plnila hotdogy,  ale ked som ho ochutnala hned po urobeni…tiez skvely.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.