Pieskové pečené zemiaky

pieskove brambory hlavna

Moja internetova kamaratka Jitka je skvela zenska. Zije roky rokuce v Taliansku, precestovala cely svet, svojho talianskeho manzela vola laskyplnne *ruzicka* a je plne oddana svojej rodine. Jitka mi  vie poradit , co sa tyka kuchyne, vo vsetkom. Fakticky ked sa na nu obratim  s cimkolvek, tak sa mozem spolahnut, ze  mi pomoze…. a nielen v kuchynskych zalezitostiach.  Ako ostatne vsetky damske kamaratky s ktorymi sme si ludsky sadli.  Viac hlav, viac pomoci, viac zabavy, viac strachu zo vselicoho. V poslednej dobe mavam vyrazne absencie, nejako mi to casove nevychadza… bohuzial na moju skodu. Raz som len tak nazrela a rec sa tocila okolo zemiakov…a Jitka nesklamala….pisala….“brambory v pisku“  ty, kdyz vyndas z te varici vody das do misy, poolejujes, a posypes strouhankou smichanou s pokrajenym cesnekem a rozmarynem a tak dvema lzicema parmazanu, promichas, fknes na plech a peces do zruzoveni. Jsou takove krupave, to dela ta strouhanka a sejracek. Narychlo som si to hodila do wordu a cakala na prilezitost, kedy vyskusam. Dnes ta prilezost prisla.

Cas pripravy Čas prípravy: 30 min + priprava
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  2 porcie

Suroviny:

400g zemiaky
1 plna PL struhanka
3 plne PL syru parmazanoveho typu, ja som mala Grana Padano
3 PL olej
1 plna CL suseny cesnak
1 PL rozmarinovy prasok (alebo nasekane ihlicky cerstveho)
1 CL nasekany cerstvy tymian

Postup

Zemiaky ocistime a nakrajame na pozdlzne hrube mesiaciky. Uvarime ich v slanej vode, tak aby boli uvarene tak, ze sa nerozpadavaju.
Scedime ich a nechame vychladnut.
Po vychladnuti ich pofrkame olejom a zasypeme struhankou, parmazanom a susenym cesnakom.

pieskove brambory v mise
Mala som cerstvy tymian, takze som ho tam dala….ale co je absolutne dolezite, musime pridat k zemiakom HLAVNE rozmarin. Rozmarin je pre chut tychto zemiakov absolutne zasadny. Aspon z mojho hladiska 😀
Zlahka premiesame a poukladame na plech, vylozenym peciacim papierom.

pieskove brambory pred pecenim
Dame piect do vyhriatej rury .
Piekla som asi pol hodinu a v polovici som zemiaky otocila a zlahka pridala teplotu.
Predpokladala som, ze zemiaky budu dostatocne slane varenim , ale ma celkom prekvapilo, ze som ich musela trosku prisolit.
Zemiaky su skratka dokonale…Jitka vdaka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.