Vianočné pečivo – krehké snehové gule, plnené krémom

pusinky hlavna

Pri tomto pecive, som nevedela kam z konopi. Narazila som na fenomen realita versus fotka v casopise pri recepte.  Gulky v casopise boli okruhle a dokonale. Ked som odpiekla moje snehove pusinky….boli krasne, pevne na povrchu, krehke vo vnutri, suche a chrumkave. Ale ked som spojila dve dokopy….tvorili vsetko ine, len nie gulu…vyzerali skor ako valec s pichlacom na jednej a druhej strane. Pristupila som k takemu zufalstvu, ze som sa snazila kazdu pusinku rozrezat a tak ich plnit kremom…co je pochopitelne, pri velkosti, ktoru som spricovala,  blbost.
Potom som si vsimla dve veci. Na fotke v casopise boli tie gulky krasne…ale boli dve!!! nechcelo sa mi verit, zeby z tej davky vysli iba dve gulky…..tak som si tak , dufajuc, ze mam pravdu, vydedukovala, ze ani im tam asi nevysli dokonale gulky zo vsetkych tych pusiniek.
A druha vec co som si vsimla, bolo to, ze som si nevsimla dobre text a zle som si to prelozila….na zaver som mala tie gulky vyvalat v kokosovej mucke. A ked som to urobila, tak tie dve zlepene pusinky, zacali mat tvar ako snehove gule….neboli dokonale, ako tie dve v casaku…ale pri gulovacke….kto ma cas a tapkat okruhlost samu?

Cas pripravy Čas prípravy:
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  cca 25 guli

Suroviny:

Na cesto :
2 bielka (ja som mala bielka nazbierane v pohary, takze som si ich navazila a dala som 70 g bielkov)
75 g  pieskovy cukor
75 g praskovy cukor
stipocka soli

Na krem :
250 g biela cokolada na polevy
3 PL kokosovy liker (ja som nemala liker, tak som dala rum Malibu)
75 ml kokosove mlieko

kokosova mucka na obalenie

 

Postup

Ruru zapneme  na najnizsi stupen….moja plynova ma najnizssi stupen 140 stupnov..takze mala som ju tak.

Do navazenych bielkov dame stipku soli a zacneme slahat sne s postupnym pridavanim pieskoveho cukru. vyslahame naozaj pevny sneh.

pusinky sneh
Praskovy cukor presitujeme a zamiesame ho rychlymi rezavymi pohybmi do tuheho snehu.
Do sacku na striekanie kremov dame trubicku s sirokym hladkym otvorom.

Plech vystlieme papierom na pecenie a striekame spiralovite male pusinky s priemerom 3 cm.

pusinky pred pecenim
Ked striekam pusinky, tak sa snazim tahat sneh viac dohora, ale kedze tu spajame dve pusinky , tak by som ich nabuduce tak dohora netahala a drzala sa skor zakladni. Samozrejme nebudem prehanat, aby som nemala z tych pusiniek placky 😀
Nastriekane pusinky dame do rury. Zakladom je nepiect ich, ale viac len tak susit. Susime na nizkom stupni nejakych 35 minut.
Mne sa stale zdali este nedokoncene , tak som pridala este 10 minut.Kontrolujte to starstlivo, aby sa Vam dobre vysusili a neboli prepalene, alebo nedopecene a tym padom vo vnutri lepkave.
Pusinky vyberieme a nechame dokladne vychladnut. Keby ste ich chceli kontrolovat hned po upeceni, vsetky sa Vam polamu a praca vyjde nazmar. Chce to trpezlivost.
pusinky po upeceni

Bielu polevovu cokoladu polameme na kusky. Kokosove mlieko zvarime s kokosovym likerom (v mojom pripade s kokosovym rumom Malibu). Odtiahneme zo zdroja tepla a v mlieku roztapame cokoladu miesanim. Vymiesame do hladka a krem dame na 60 minut chladit do chladnicky.
Vychladnuty krem slahacom vymiesame. Krem nema nadychanu konizstenciu, je tazsi a lepkavejsi ako maslove kremy.
pusinky krem

Do sacku na striekanie kremov vlozime trubicku s mensim otvorom a spricujeme na  spodok polovice pusiniek. Druhou polovicou pusiniek krem priklopime.
Pusinky stlacime trosku k sebe aby nam krem vysiel trosku von.

Pusinky vyvalame v kokosovej mucke

pusinky obalenie

a tym zabezpecime, ze nas nebudu lepit. Hotove vkladame do kosickov.
Dokonalost sama.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.