Najlepší citrónový čaj od Radky

caj

 

Ja si vazne nerobim srandu. U nas sa piju caje jedine sypane a neochutene. Ja pijem pu erh a Dobry Manzel zmesku z roznych mate + ginko. Momentalne  robim u vnucat sitting a vsetci na kompletku  sme ochoreli.  Radka varila hektolitre caju a ja ked som sa ho prvykrat napila, tak som myslela, ze nic na svete nechuti lepsie. Pravy ranajkovy caj s citronom a cukrom, ktory som nepila hadam 20 rokov.  A kazda kvapka z tych hektolitrov chutila rovnako bajecne. Vsetci, co varievate caj uz od oka a tiez chuti skvelo, tak recept preskocite, ale takym co robia caj zriedkavo sa mozno navod hodi.

Cas pripravy Čas prípravy:
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):

Suroviny:

1 liter vriacej vody
2 sacky cierneho caju Earl Grey
3 zarovnane lyzice krystaloveho cukru
stava z 1/2 citrona

Postup

Pri nazve caju Earl Grey,  si vzdy spomeniem na kapitana vesmirnej lodi Enterprisse,  Jean-Luc Picarda, ktory ho v hlbinach vesmiru,  vela dielneho TV serialu a niekolkych filmov,  pijaval. A mal pravdu….ked si ho kupime v sypanej forme, tak vonia na celu miestnost.

Takze dame uvarit 1 liter vody a zalejeme nou dva sacky caju,  tejto znacky. Nechame ho luhovat len 5 minut. Cierny caj vsetky svoje chute odovzda vode prave za tuto dobu. Po 5 minutach zacne caj zbytocne horknut.
Do caju dame 3 lyzice cukru, zamiesame a prelisujeme stavu z pol citrona.
Hotovo.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.