Hovädzia roláda plnená palacinkami s mortadelou

IMG_0614Hovadzie zavitky a hovadzie rolady…, resp. vsetky masove rolady….ked ich spravne naplnite, tak sa Vam odmenia velmi efektnym vzhladom na reze. No… a ked naviac aj skvele chutia, tak mate o pochvalu v rodine postarane. Strasne rada by som sem vlozila odkaz na blogerku, ktorej som tento napad ukradla, ale vobec ho neviem najst, takze touto cestou sa jej ospravedlnujem. Doplnam….tak som ju nasla..je to nadherny inspirativny blog u palachinky

Cas pripravy Čas prípravy:  90 min + priprava
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  3 porcie

Suroviny:

250g plat hovadzieho masa na roladu
horcica na potretie
sol, cerstvo mlete korenie, mleta paprika
platky mortadely
Na palacinky :
100 ml sladke mlieko
1 vajce
5 lyzic hladka muka
1/4 lyzicky soli
Na potretie :
1 velka lyzica masla
1 mala lyzicka med
1 mala lyzicka  horcica
Na omacku :
platok masla
150 ml smotana
nakladane zelene korenie
1 CL horcica
par kvapiek citronova stava

IMG_0600

Postup

Pripavime si plat hovadzieho masa a pripravime palacinky.

Do mlieka pridame vajce a po jednej lyzici zaslahavame muku. Nedajte vsetku muku naraz, hustota cesta zavisi aj od velkosti vajca. Cesto osolime, na panvici rozohrejeme dve lyzice oleja a upecieme dve palacinky….mne vysli dve velke a jedna mala. Palacinky odlozime nabok.

Plat masa osolime, okorenime, opaprikujeme a potrieme horcicou. Po povrchu pokladieme platy mortadely

IMG_0601

Vezmeme vychladnute palacinky a tie rovnako pokladieme platkami mortadely. Pevne ich zakrutime a polozime na plat masaIMG_0602

Zakrutime masovu roladu , zabezpecime okraje ihlicami a obtocime ju potravinovym motuzom, alebo ako mate vo zvyku. Ja som pouzila silikonove pasy.

IMG_0603

Na panvicu po opekani palaciniek rozotrieme lyzicu oleja, rozohrejeme a roladu zo vsetkych stran dobre opecieme do hneda.

Opecenu roladu po povrchu posolime, okorenime a prelozime do pekacika.

Rozmiesame makke maslo s lyzickou medu a horcice

IMG_0605

a touto zmesou potrieme cely povrch  rolady.

IMG_0606

Roladu podlejeme horucou vodou, prikryjeme alobalom a dame piect do vyhriatej truby. Pecieme cca 60 minut a ak treba tak podlievame horucou vodou.  Po hodine dame dolu alobal a nechame roladu zapekat priblizne 20 minut.

Roladu vyberieme, vypek prelejeme do rajnice. Pridame tam lyzicku masla, trochu horcice, velku lyzicu nakladaneho zeleneho korenia aj s nalevom. V smotane rozslahame kopcovitu lyzicku hladkej muky a vlejeme do nalevu. Vsetko nechame prevriet. Omacka by mala mat lesklu kremovu konzistenciu. Na zaver  ju mozeme este ochuti mletym korenim, solou a citronovou stavou.

IMG_0609

Roladu pokrajame na hrubsie kolieska a podavame preliate omackou.IMG_0615

 

 

2 názory na “Hovädzia roláda plnená palacinkami s mortadelou

  1. nigina

    Vyzerá krásne a vyzerá to, že v roláde sú palacinky dve… Môj muž prestal jesť hovädzie mäso, vraj to nechce, že sa mu to zle žuje a lezie do zubov, že to treba dlho variť a potom to nemá to chuť 🙁 a už to vraj nekupujme atď. Možno by som ho takouto peknou roládkou primela k jedeniu hovädziny… Ale zelené nakladané korenie? nepoznám, nevidela som to nikde, len teraz keď som googlila, našla som na topkáchsk:-D ako si to naložiť. No zdá sa mi to na fotke furt krajšie, radšej idem spať, lebo budem mať ťažké sny 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.