Hovädzí guláš

IMG_1951

Ja vlastne ani neviem aky je rozdiel medzi receptom na madarsky gulas a receptom na hovadzi gulas. Moj muz robi rozdiel v tom, ze ked dam navrch este kolieska surovej cibule, tak bohvie preco to vola gulas madarsky…..pretoze ho robim presne takto isto, ako tento….tolko k mojmu gulasu 😀

Cas pripravy Čas prípravy:   60 minut
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):   3 mensie porcie

Suroviny:

600g hovadze na gulas
2 cibule
1 stiplava paprika
1 cervena paprika
1/2 krabicky pasirovanych paradajok
sol, cerstve korenie
1 lyzica sladka cervena mleta paprika
2 lyzice olej

Postup

Maso nakrajame na kocky.
Cibulu a papriku ocistime a nakrajame na vhodne kusky. Ja osobne stiplavu papriku (feferonku) len umyjem a pokrajam ju aj so zrnieckami.
Olej rozohrejeme a orestujeme maso. Ja restujem aspon 10 minut. Po orestovani ho odhrniem nabok a pridam cibulu, papriku a feferonku. Tu necham este chvilu podusit a nakoniec vsetko zmiesam.
Tento zaklad posolim, pokorenim a popaprikujem a premiesam.
Podlejem vriacou vodou tak aby bolo maso takmer ponorene.IMG_1949

Mala som doma jednu prezretu paradajku, tak som ju supla k masu. Nakoniec som vliala polovicu krabicky pasirovanych paradajok.

Maso som dusila asi 45 minut, bolo to skutocne dobre maso,  inokedy dusim dlhsie. Asi raz som este podliala s trochou horucej vody.

Na uplny zaver som do gulasu zamiesala nasekanu petrzlenovu vnat. Tu obycajne nedavam, ale potrebovala som ju minut a nicomu neuskodila.

Kto robieva madarsky gulas, tak by urcite vymenoval 100 rozdielov…verim tomu. No nam chuti aj tento obycajny, ale raz si vyguglim na madarskych strankach ich gulas a uvarim aj ten.

IMG_1955

 

 

4 názory na “Hovädzí guláš

  1. Anonym

    Minka, mna ucili varit madarak v Srbsku, a mne tvrdili,ze to je ten pravy madarak…a zaklad bol v tom,ze hovadzie maso sa dusilo na kockach slaniny a pridavali tam este mrkvu. Ale aka je pravda netusim, ja ho varim na ten srbsky sposob,a chuti.

  2. Spätné upozornenie: Maďarský guláš | Míniny recepty

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.