Lievance pečené v rúre

lievance s ovocim

Autorka receptu, ktory som dnes vyskusala, ho nazvala Holandske palacinky a ani zdaleka sa tie moje  vzhladovo nedaju k nim prirovnat.. O ich chuti nic neviem,  ale tie moje chutili bajecne a manzel sa ich nevedel dojest. Dufam. ze sa pri ich vyrobe budem stale zlepsovat, aby vyzerali tak ako tie povodne. Nesmierna uspora casu spociva v tom, ze sa to robi vsetko krasne naraz .

Cas pripravy Čas prípravy:  20 min + priprava
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  4porcie

Suroviny:

125 ml sladke mlieko
2 vajcia
2 PL s kopcekom hladka muka
1 PL cukor
1 CL olej
nastruhana kora z limety
maslo
4 zapekacie misky s priemerom cca 12 cm

IMG_0016

Postup

Z mlieka , vajec, muky, cukru, limetovej kory a cajovej lyzicky oleja vymiesame hladke cesto.
Zapekacie misky vytrieme nahrubo maslom. Ruru zapneme na 200 stupnov. Do vyhriatej rury  vlozime zapekacie misky a nechame roztopit maslo. Staci len velmi zlahka roztopene. Ja som sa pozabudla a maslo mi zoskvrcalo , takze pozor na to.
Cesto  si rozdelime na 4 casti , vlejeme do misiek

IMG_0012

a nechame piect cca 20 minut, resp. dovtedy kym, nie su lievance zatuhnute.
Chcela som vyskusat aj male zapekacie misticky a cesto mi vyslo ukazkovo.

IMG_0020

Skoda, ze ich mam len dve, casom si dokupim viac a budem ich robievat v nich.

IMG_0021

Do predhriatych misiek, vlejeme priblizne 2 az 3 cm cesta. Po upeceni  lievancov,  vyberieme  misky a nechame na dve minutky, trochu vychladnut. Lievance som podobrala priborovym nozom a vyklopila ich z misiek.
Na napln som pouzila drobne ovocie a creme fraiche.  Creme fraiche som vymiesala s par kvapkami vanilkovej esencie a pocukrovala ho po povrchu. Pokial nebude moct zohnat creme fraiche tak ho spokojne nahradte pribinacikom

IMG_0019

3 názory na “Lievance pečené v rúre

  1. Irena Vitkovic

    Thank you for trying one of my recipes. I think for this one you will need a larger pan or try putting smaller amount of mixture. Maybe this will save the problem.

  2. Jitkas

    Neco podobneho delala moje maminka, rikala tomu svitek „vybehlik“. Jen testo lila do mensiho pekacku, kt. jako ty i s maslem dala nejprve zahrat do trouby a pote vse upekla. Pak nam na to davala treba rozmackane jahody s cukrem.
    Ty jsi z toho obycejneho „vybehliku“ udelala velice rafinovanou zalezitost, krasny napad, proste umis !

    1. vybusna Autor

      ked som to vcera davala kubikovi, tak aj on hovoril, ze sa to vola asi svitek….Tak som si popozerala rcp na ten svitek….a technologia je rovnaka, az na to, ze formicku vymazali maslo a vysypali mukou a pod…..a naliali to do studenej formicky. Stranse by som sa to chcela naucit ako to robila autorka rcp…..raz netusim kde je chyba

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.