Indonézke pražené rezance Mie goreng po slovensky

rezance hlavna

Keby prisla nejaka azijska pani mama do Europy, tak by asi spadla na zadok, kolko tunajsie gazdine , venuju vareniu. Medzi nami, ja sa im ani necudujem, ze tomu venuju tak kratky cas….v tom ich teple a vlhku,  by som asi umrela pri sporaku,  ak by som tam mala stat viac ako 20 minut. Tento recept je presne to o com pisem ..prisaham, ze ked som robila tuto porciu, tak som to mala hotove za 20 minut a to som do toho ratala aj to krajanie.  Jedina exotickejsia ingrediencia  je cinska kapusta pak choi, uznavam, ze v sidliskovej samoske ju asi nedostanete,  ale  som presvedcena, ze v niektorom velkom markete,  ju dostane aj na Slovensku. Tento recept mi velmi vyhovuje, pretoze sa od tych cinskych rezancov lisi tym, ze su akokeby….sviezejsie…neviem ako to mam lepsie popisat. Do cinskych ,  do hotovej porcie,  sa zamiesava sezamovy olej, ktory mu da typicku aromu a chut a obcas mi to velmi vadi.

Cas pripravy Čas prípravy:  20 min
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov):  2 chlapske porcie

Suroviny:

180 g azijske rezance
2 vajcia
2 salotky (alebo 3 jarne cibulky)
1/4  mensej kapusty
1 pak choi  –  druh cinskej  zelenej kapusty(viac v popise receptu)
2 chilli papricky
1/2 salky sojova omacka kikkoman
2 PL sladka chilli omacka
kuracie maso uz uvarene (viac v popise receptu)
3 PL rastlinny olej, nie olivovy!!
sol, cerstvo mlete korenie
1 PL cesnakova pasta
nakladana zelenina

Postup

Zeleninu ocistime a nakrajame. Pokrajame aj kuraci narez, alebo kura.

rezance pokrajana zelenina

Pri konzumacii, Dobry Manzel, vzniesol poziadavku, aby som nabuduce tu kapustu (to biele vlavo) nekrajala na tak drobne kusky. Jedol palickami a isiel zosaliet, kym si ich pozbieral. Ja som tie palicky pouzila len ako dekoraciu pri uvodnom fote a nejako som mu ich zabudla vymenit za vidlicku. S vidlickou by to bolo idealne.
Sucastou receptu, je aj kuracie maso…ako upecene kuracie karbonatky, alebo pecene kura, alebo jednoduchy kuraci lunchmeat (kuraci narez). Ja som nemala ani jedno, tak som smelo pouzila normalny lunchmeat.

Co sa tyka pak choi, docitala som sa, ze jeho najblizsim pribuznym je kel, ale ked som hladala o tejto zelenine viac, tak som narazila  na mangold a ten vyzera  neskutocne podobne ako ten pak choi. Vsak?Ja osobne by som teda rozhodne pak choi nenahradzala kelom, pretoze vobec tak nechuti. Mangold som nejedla,neviem  to posudit, ale keby som si mala vybrat, tak pouzijem miesto pak choi urcite  radsej mangold. Pri  uplnej krajnosti , mozno pekingsku kapustu. Vlavo je moj pak choi a vpravo vygugleny mangold.
rezance pak choi Mangold_01

 

 

 

Uvarime si rezance, ja som pouzila instatne vlnkovite rezance cestovina, dva tie lisovane kusy. Do vriacej vody vlozime rezance, necham vriet minutu a odlozime  zo zdroja tepla. Ked som varila azijske rezance na SK tak som poslala na nakup Dobreho Manzela a priniesol mi domov sice instantne rezance…ale ako prilohu k instantnej cinskej polievke…tak toto by som ja teda do ust nedala. Potom som kupila nejake rezance do woku, tusim v bille, alebo tescu, uz si nepamatam.

Vo woku rozohrejeme uplne na plno olej. Vajcia rozbijeme do pohara,  trosku preslahame a vylejeme do oleja. Nechame ich trochu stuhnut

rezance vajicko

Do woku pridame uplne vsetko, co mame pokrajane a prazime 5 minut.
K oprazenej zelenine pridame cestovinu . (pozor, ak pouzijete instantne tak, tie rezance by nemali byt v tej horucej vode viac ako 5 minut)  Ja som si nechala asi salku vody, v ktorej sa rezance varili.

Vsetko premiesame a polejeme sojovou a chilli omackou. Osolime a posypeme cerstvo mletym korenim.
Vsetko poriadne premiesame, aby sa nam cestoviny spojili so zeleninou. Zdalo sa mi to suche, tak som este pridala zachytenu vodu z varenia rezancov.
rezance hotove

 

Na zaver som este zamiesala cesnakovu pastu…ak nemate tak prelisujte 3 cesnakove struciky.

Pri sledovani roznych videjok, som videla, ze k porcii kladu aj nakladanu azijsku zeleninu. Mohla som zbehnut do marketu, ale som bola leniva a tak som dala normalne kysle uhorky. DM sa vyjadril, ze boli uplne zbytocne.. Tak sa rozhodnite ako chcete.

 

2 názory na “Indonézke pražené rezance Mie goreng po slovensky

  1. Jarmila Dobakova

    Hladala som recepty s cinskou kapustou PAK CHOI. Tak som pripravila veceru podla Mininho receptu – Indonezke prazene rezance Mie goreng. Sice som doma nemala bielu kapustu ale zato japonske rezance „soba“ (zo psenice a pohankovej muky) a vyuzila som zvysky peceneho morcacieho masa. Palivy akcent jedlu dodalo mlete chili. Vysledok: VYBORNE !!!

    1. vybusna Autor

      dakujem pekne za pripomenutie, videla som u Turka v zelovoci tak krasny pak choi a tahalo ma ho kupit, len som raz nevedela, co z neho….asi zvrtnem tieto rezance….este raz dakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.