Kebaby z mletého mäsa s červenou omáčkou

IMG_0412

Kebab na palicke je ako stvoreny na akukolvek party, ci zahradnu, grilovaciu, alebo taku domacu v obyvacke. Alebo tak ich budem robit ja…na rychlu veceru.  Fakt rychlu.

Cas pripravy Čas prípravy: 10 min + priprava
Pocet porcii (kusov) Počet porcií (kusov): 3 porcie (12 sulkov)

Suroviny:

Na kebaby :

250g mlete miesane maso
1/2 cibule
3 struciky cesnaku
1 platok toastoveho chleba
1 vajce
koriandrova vnat (alebo petrzlenova)
2 lyzice biele vino|
olej na potretie
1/2 lyzicky sol, cerstvo mlete korenie

Na cervenu omacku :
400 g plechovka krajanych parajadajok
1/2 cibule
3 struciky cesnaku
1 Pl hnedy cukor
1 PL ovocny cerveny ocot
par kvapiek worchestrova omacka

IMG_0406

 

Postup

Najpr si uvarime omacku….samozrejme mozete pouzit aj hotove grilovacie omacky, su ich v obchodoch plne regaly, roznych prichuti, ale ak chcete domacu, tak podme na nu.
Na 2 PL oleja orestujeme do sklovita nasekanu cibulu a platky cesnaku. Pridame plechovku drvenych paradajok, lyzicu cukru. Pridame ocot a par kvapiek worchestru. Privedieme do varu, stisime zdroj tepla na najmensie, prikryjeme pokrievkou a nechame bublat do zhustnutia….co ja viem….nejaku polhodinu. Ja som zabudla stisit zdroj tepla, takze  som to mala do 10 minut. Nastastie som to robila v hrnci s porcelanovym dnom a tak mi to neprihorelo, takze na intenzitu plamena pozor.
Na zaver si to este popripade dosolte.
Do mixeru dame vajce, hrst kyticu byliniek, platok cerstveho chleba (cca 25g), par lyzic vina, cibulu a cesnak. Zmixujeme….nemixujeme uplne do hladka…

kebab mletina
Zmes zmiesame dobre rukami s masom, pridame pol lyzicky soli a cerstvo mlete korenie. Znovu premiesame.
Maso rozdelime na 12 guliciek a vytvarujeme ich okolo spajdli do valceka, ktory trosku splostime. Naolejovanymi rukami kazdy valcek potrieme.

IMG_0409
Kebaby som piekla na rozpalenej grilovacej panvici, na kazdej strane po 4 az 5 minut.

Kebaby mozeme piect aj naraz v rure na plechu s peciacim papierom….predhrejeme ju na 200 stupnov a pecieme nejakych 15 az 20 minut.
Samozrejme sa daju piect aj na zahradnom grile….to je uplne jasne.
Ako prilohu som pouzila  grilovanu zeleninu + cerstvu zeleninu. Duty chlieb pita som  vlozila do mikrotenoveho sacku a na 15 sekund som ho ohriala v mikrovlnke. Vnutro chleba som vytrela cervenou omackou a vlozila do neho zmes zeleniny.
Netusim ci, na Slovensku predavaju pita chlieba…nikdy som ho tam nehladala…predpokladam, ze urcite ano. Ale ak nie, tak vybornu sluzbu nam urobia aj tortilove placky.

IMG_0410

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.